Självständighet är något som de flesta värdesätter väldigt högt – men den som är kroniskt sjuk är ofta mycket beroende av andra. För vissa kan det handla om att lämna prover till vården flera gånger i veckan. Med hjälp av ny medicinteknik blir det möjligt att ta vissa av dessa viktiga prover själv, direkt i det egna hemmet.
Nyemission för medicinsk provtagning direkt i hemmet
Mest läst i kategorin
Emissionsaktuella Qlife Holding AB erbjuder ett system som möjliggör tester av klinisk kvalitet som ger användaren information om viktiga biomarkörer.
Bolaget tar in 76 miljoner kronor före emissionskostnader. Pengarna ska finansiera tillståndsprocesser i Europa, färdigställandet av kliniska studier för nya kapslar och uppskalning av bolagets produktion.
”Vi befinner oss i en position där vi har en stark organisation, en stark produkt och en djup förståelse för de regulatoriska miljöerna som vi befinner oss i. Nu är det dags att lansera produkten mot konsumenter. Vi är redo att verkställa vårt uppdrag för att stärka människors tillgång till hälsodata av klinisk kvalitet”, säger Thomas Warthoe, vd för Qlife Holding AB.
Avancerad teknik som är lätt att använda
Egoo bygger på tre beståndsdelar. En högteknologisk apparat som undersöker prover och levererar provsvar, en molntjänst som presenterar resultaten direkt i användarens telefon och kapslar som används för olika provtagningar.
Först ut på marknaden för konsumenter är en kapsel som undersöker användarens inflammationsnivåer, ett så kallat CRP-test.
Bolaget arbetar med att ta fram en rad olika tester, särskilt utvalda efter marknadens efterfrågan. Däribland en kapsel för användare som lever med fenylketonuri – en ärftlig ämnesomsättningssjukdom.
”Tekniken bakom systemet är oerhört avancerad och när människor inser hur viktig tillgången till biometriska data av klinisk kvalitet är kommer försäljningen verkligen att ta fart”, säger Thomas Warthoe.
Senaste nytt
Frigör resurser inom vården
Den moderna hälso- och sjukvården är pressad och står inför stora utmaningar. En åldrande befolkning innebär en ökad belastning för vårdgivarna som tvingas spara och effektivisera för att hinna med det viktigaste.
Där kan innovativ medicinteknik bli helt avgörande för att frigöra tid och resurser inom vården. Samtidigt bidrar lösningarna till förbättrad livskvalitet och hälsa för användaren.
”Vår vision och vårt mål är och har alltid varit att ge våra användare tillgång till värdefull information som gör det möjligt att ta hand om och vårda sin hälsa oavsett var man befinner sig och vid varje givet tillfälle”, säger Thomas Warthoe.
Erbjudandet i korthet
Qlife Holding genomför nu en nyemission där man tar in 76 miljoner kronor före emissionskostnader. Välkommen att läsa mer och teckna via länkarna nedan.
Teckningsperiod: 3 oktober – 17 oktober 2022
Teckningskurs: Teckningskursen är 7 SEK per unit, vilket motsvarar en teckningskurs om 7 SEK per aktie. Teckningsoptionerna utges vederlagsfritt. Courtage utgår ej
Handel med uniträtter: Handel med uniträtter sker på First North under perioden 4 oktober – 12 oktober 2022.
Teckningsförbindelser och emissionsgarantier: Sammantaget omfattas Företrädesemissionen därmed av teckningsförbindelser och garantiåtaganden om totalt cirka 53 MSEK, motsvarande cirka 70 procent av Företrädesemissionen.
Detta är en artikel publicerad på uppdrag av en sponsor. Innehållet i dessa artiklar reflekterar inte Dagens PS eller redaktionens åsikter.
Detta är en artikel publicerad på uppdrag av en sponsor. Innehållet i dessa artiklar reflekterar inte Dagens PS eller redaktionens åsikter.