Dagens PS
Detta är en sponsrad artikel

Högtryck på cybersäkerhet när kriminella avancerar på nätet

Den digitala brottsligheten väntas under de kommande åren att växa till ett av de stora problemen för såväl företag som privatpersoner – en situation som driver på en kraftig utveckling för marknaden för cybersäkerhet. (Foto: Eyeonid)
ANNONS / SPONSRAD
ANNONS / SPONSRAD
Uppdaterad: 24 okt. 2022Publicerad: 24 okt. 2022

I dag sköts banktransaktioner, köp av varor och tjänster och myndighetsärenden oftast på nätet. I kölvattnet av vår uppkopplade vardag växer också en sofistikerad och utbredd cyberkriminalitet fram. För att skydda företag, myndigheter och privatpersoner från den här brottsligheten behövs ambitiösa och högteknologiska lösningar.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Spela klippet
PS Partner

Relevance Communication: Starkare journalistik tillsammans

21 dec. 2024

Under 2022 kommer över 5 miljarder personer världen över att ha använt internet och redan till 2030 förväntas samma siffra stiga till 7,5 miljarder personer.

Den ökade användningen medför också att mer känsliga data förekommer – data som riskerar att utsättas för cyberkriminella handlingar.

Den digitala brottsligheten väntas under de kommande åren att växa till ett av de stora problemen för såväl företag som privatpersoner – en situation som driver på en kraftig utveckling för marknaden för cybersäkerhet.

”Efterfrågan av tjänster inom cybersäkerhet fortsätter att öka i stor utsträckning, vilket ger oss en stor potential att växa. Och det finns goda möjligheter för oss att ta en tydlig marknadsposition”, säger Georg Tsaros, vd för NGM Nordic SME-listade EyeonID.

Nya risker kräver nya lösningar

Under 2022 väntas de globala utgifterna för cybersäkerhet uppgå till omkring 1 850 miljarder kronor. Utgifter som ökat kraftigt sedan 2017 då utgiften var 1 350 miljarder kronor.

Marknaden väntas fortsätta växa i takt med digitaliseringen. Bara i Europa väntas den växa från omkring 400 miljarder kronor år 2022 till 560 miljarder kronor år 2026.

En annan pådrivande faktor är de allt högre kraven som myndigheter ställer på säker hantering av personuppgifter och annan känsliga data.

Genom nya regler som GDPR pressas aktörer till att anpassa systemen för att skydda sina användare, något som försvåras av begränsningar i de befintliga säkerhetslösningarna på marknaden.

ANNONS

”Att säkra individer och företag i den alltmer utmanande digitala miljön är en fråga vi har utvecklat en lösning på. Detta för att möta den ökande efterfrågan på cybersäkerhet. Vår plattform begränsas inte av språk eller geografi vilket möjliggör att tjänsterna kan användas över hela världen”, säger Georg Tsaros.

ANNONS

Senaste nytt

Spela klippet
PS Partner

Relevance Communication: Starkare journalistik tillsammans

21 dec. 2024

Investera i svensk cybersäkerhet

EyeonID genomför nu en nyemission om 17,8 miljoner kronor under perioden 12 till den 26 oktober. Motivet är att finansiera teknisk produktutveckling och kommersiella insatser samt återbetala lån.

Tack vare avancerad teknik är bolagets plattform enkel att förstå. Kunden väljer vilken data som ska skyddas genom att registrera den hos EyeonID. Därefter söker EyeonID genom internet efter misstänkt användning av kundens data.

Påträffas informationen i ett misstänkt sammanhang varnas kunden tillsammans med en rekommendation om skyddande åtgärd.

EyeonID säljer både licensavtal och konsulttjänster till företagskunder. Man skapar också löpande intäkter genom att ta betalt för varje slutanvändare som använder företagets tjänster enligt SaaS-modell. Genom bolagets plattform levererar man tjänster till företag som i sin tur erbjuder sina slutkunder ökad nätsäkerhet.

Erbjudandet i korthet
Eyeonid genomför en företrädesemission av aktier om cirka 17,8 MSEK.  En (1) befintlig aktie som innehas på avstämningsdagen den 10 oktober 2022, berättigar till en (1) uniträtt. Det krävs fyra (4) uniträtter för teckning av sju (7) nya Units. En (1) Unit innehåller en (1) aktie och en (1) vederlagsfri teckningsoption (TO8). Välkommen att läsa mer och teckna nedan.

Teckningsperiod: 12 oktober – 26 oktober 2022 Avstämningsdag 10 oktober 2022
Handel med uniträtter:
12 oktober – 21 oktober 2022
Teckningskurs
: Teckningskursen är 0,03 SEK per Unit, det vill säga 0,03 SEK per aktie. Teckningsoptionerna (TO8) erhålls vederlagsfritt. Courtage utgår ej
Optionskurs: En (1) teckningsoption (TO8) ger rätt att under perioden 1 februari 2023 – 28 februari 2023 teckna en (1) ny aktie till en teckningskurs motsvarande 70 procent av den volymvägda genomsnittskursen under handelsperioden 17 januari 2023 – 30 januari 2023, dock lägst kvotvärdet
Handel med BTU: Sker på Nordic SME från den 12 oktober 2022 till och med att Emissionen registrerats hos Bolagsverket
Antal Units i erbjudandet: 593 431 531 Units motsvarande 593 431 531 erbjudandet aktier
Antal aktier innan emissionen: 339 103 733 aktier
Teckningsförbindelser och garantiåtaganden: Erbjudandet omfattas av teckningsförbindelser och garantiåtaganden uppgående till cirka 17,8 MSEK, motsvarande 100 procent av Erbjudandet
Utspädning: Utspädningen i Nyemissionen uppgår till cirka 63,6 procent av kapital och röster i Bolaget. Vid fulltecknat Erbjudande och fullt utnyttjande av teckningsoptionerna i april 2023 blir utspädningen 77,8 procent. Härtill tillkommer ersättning till investerare som lämnat garantier i Emissionen, vilket sammanlagt med ovan motsvarar en utspädning om cirka 78,1 procent, samt eventuell inlösen av de teckningsoptioner som därigenom emitteras, vilket sammanlagt med ovan motsvarar en utspädning om cirka 78,5 procent

Finansiella instrument kan både öka och minska i värde. Det finns en risk att du inte får tillbaka de pengar du investerar.

 

Läs mer: Storsatsning på Sveriges största förnybara energikälla

ANNONS
ANNONS / SPONSRAD
ANNONS / SPONSRAD

Detta är en artikel publicerad på uppdrag av en sponsor. Innehållet i dessa artiklar reflekterar inte Dagens PS eller redaktionens åsikter.

ANNONS / SPONSRAD
ANNONS / SPONSRAD

Detta är en artikel publicerad på uppdrag av en sponsor. Innehållet i dessa artiklar reflekterar inte Dagens PS eller redaktionens åsikter.

ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS
Så använder kriminella kryptovalutor
Spela klippet

Så används kryptovalutor av kriminella

Intresset för kryptovalutor har skjutit i höjden i takt med att bitcoin och andra digitala tillgångar når nya rekord. Samtidigt växer oron för att tekniken utnyttjas för olagliga syften, såsom penningtvätt. Advokat Niklas Sinander, expert på området, berättar om utmaningarna och de åtgärder som vidtas för att stävja missbruk. Attraktiv för kriminella – Kryptotillgångar har […]