Dagens PS
Detta är en sponsrad artikel

Sista dagen att teckna i EyeonID

EyeonID emission
”Just nu cirkulerar miljarder av människors data i fel händer. Dataläckor som skapar tillgång till information om mig, mitt mailkonto, adresser, bankkonto, portkod, lösenord cirkulerar för att missbrukas", säger EyeonIDs tf vd Tomas Olsson.
ANNONS PS Emissionsservice
ANNONS PS Emissionsservice
Uppdaterad: 17 feb. 2022Publicerad: 17 dec. 2021

Marknaden för skydd mot missbruk av människors data växer mycket snabbt. Det handlar exempelvis om tjänster som skyddar människor från att bli av med lösenord till bankkonton eller data som på annat sätt kan missbrukas av kriminella. Marknadens årliga tillväxt uppskattas ligga på 30 procent.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Cyberkriminalitet är ett omfattande och växande problem världen över, även om mörkertalen är stora, vilket gör det svårt att göra mer exakta uppskattningar. Men man kan med stor säkerhet konstatera att problemet är mycket stort och växande.

Många av de drabbade – exempelvis banker och andra nätföretag – vill inte lämna ut uppgifter om hur stora deras problem är med nätbedrägerier. Detta skulle skada bolagens varumärken.

Stor växande marknad

Det har ändå gjorts uppskattningar. En sådan säger att den globala marknaden för cybersäkerhet har vuxit med cirka 30 procent om året mellan 2004 och 2017, med ett beräknat marknadsvärde på motsvarande cirka 3 000 miljarder kronor år 2021, enligt en rapport från Cyber Security Ventures.

”Just nu cirkulerar miljarder av människors data i fel händer. Dataläckor som skapar tillgång till information om mig, mitt mailkonto, adresser, bankkonto, portkod, lösenord cirkulerar för att missbrukas. De senaste fallen som uppmärksammats är all data om personer som rest till Thailand, ca 100 miljoner personer, T-mobile i USA som förlorade kunddata om mer än 40 miljoner kunder, Norton som tappade 150 miljoner kunders data och så vidare”, säger EyeonIDs tf vd Tomas Olsson för att illustrera problemets omfattning.

Det leder till stora utmaningar i att erbjuda konsumenter och företag effektiva säkerhetslösningar. Ett bolag som levererar sådana lösningar är svenska börsnoterade EyeonID som erbjuder konsumenter bättre digital säkerhet och ökad kontroll över hur deras data delas på nätet. Slutkunderna köper dessa tjänster via EyeonID:s partnerbolag – exempelvis teleoperatörer.

Stor potential

Bolaget genomför nu en företrädesemission på cirka 26 MSEK. Medlen ska bland annat användas för att ta vara på den stora och snabbt växande marknaden.

Marknadsutvecklingen öppnar för en mycket stor tillväxtpotential för EyeonID. Det är ovanligt med lösningar som förebygger att information läcker ut på nätet och missbrukas, vilket innebär att bolaget har en attraktiv position.

ANNONS

Det är bland annat kombinationen mellan efterfrågade säkerhetstjänster och tjänster som gör det möjligt att kontrollera hur den egna datan delas på nätet som ger EyeonID den starka positionen på marknaden.

”Vi upplever den mest intensiva perioden av kunddialoger i vår historia”, säger Tomas Olsson.

Läs mer: Investera i bolaget som skyddar dig på nätet

Erbjudandet i korthet

Inbjudan till teckning av aktier i Eyeonid Group AB. Välkommen att teckna via länkar nedan.

Emission: Företrädesemission av aktier om cirka 26,1 MSEK.
Villkor: För varje nio (9) befintliga aktier erhålls fyra (4) teckningsrätter. Varje en (1) teckningsrätt ger härvid rätt att teckna en (1) ny aktie.
Teckningskurs: 0,25 SEK per aktie. Courtage utgår ej.
Teckningstid: 3 december – 17 december 2021.

Finansiella instrument kan både öka och minska i värde. Det finns en risk att du inte får tillbaka de pengar du investerar.

ANNONS PS Emissionsservice
ANNONS PS Emissionsservice

PS Emissionsservice skriver artiklar på uppdrag av en sponsor. Innehållet i dessa artiklar är annonser och reflekterar inte Dagens PS eller redaktionens åsikter.

ANNONS PS Emissionsservice
ANNONS PS Emissionsservice

PS Emissionsservice skriver artiklar på uppdrag av en sponsor. Innehållet i dessa artiklar är annonser och reflekterar inte Dagens PS eller redaktionens åsikter.

ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS