Det går att köpa lycka och tillfredsställelse i livet – åtminstone om du frågar amerikanerna, speciellt de yngre generationerna.
Så här mycket pengar krävs för att bli lycklig
Mest läst i kategorin
Lyckan har ett pris – och den landar på 1,2 miljoner dollar, eller 12 miljoner kronor, i nettoförmögenhet. Det tycker i alla fall 60 procent av amerikanerna, rapporterar CNBC.
Kreditkortsskulderna ökar, räntan på privatsparandet minskar och mer än hälften av alla USA:s vuxna hankar sig fram från lön till lön. För att amerikanerna ska känna sig lyckliga krävs det därför nu en årsinkomst på 284 167 dollar, eller knappt 3 miljoner kronor.
Läs mer: Så här gör Generation Z för att spara sina pengar – Dagens PS
Krisåren har satt sina spår
Siffrorna kommer från Empowers senaste rapport, som även visar att millenniegenerationen vill ha dubbelt så mycket i årslön för att känna tillfredsställelse i livet, vilket Dagens PS har rapporterat om.
Enligt rapporten är millenials och generation Z också mest benägna att tycka att pengar kan köpa lycka. Detta kan förmodligen förklaras av de ekonomiska utmaningar som de behövt genomlida – vilket deras föräldrar slapp som unga vuxna.
Mat- och boendekostnaderna stiger, samtidigt som lönerna är lägre än föräldrarnas inkomster var i samma ålder. Dagens unga vuxna i USA dras också med större studielånsskulder.
Läs mer: Pengabråk i relationer – mer än bara siffror – Dagens PS
Mycket vill ha mer
Andra studier visar att de som redan har en hög nettoförmögenhet sätter ribban ännu högre för hur mycket pengar som krävs för att känna sig lycklig.
Mer än hälften av de tillfrågade i Edelman Financial Engines rapport vill ha 3 miljoner dollar, eller 31 miljoner kronor – och en tredjedel av dem så mycket som 5 miljoner dollar, alltså 52 miljoner kronor.
“Folk tror att man behöver mycket mer än man faktiskt gör. Det beror på att de inte har hittat till rätt siffra än”, säger Jason Friday, chef för finansiell planering hos Citizens Wealth Management.
Läs mer: Så köper du lycka – tre tips – Dagens PS
ANNONS
Rutinerad journalist och redaktör som bevakar ämnesområden som företag och privatekonomi, men även världen.
Rutinerad journalist och redaktör som bevakar ämnesområden som företag och privatekonomi, men även världen.
Compricer är Sveriges största jämförelsetjänst för privatekonomi. Klicka här för att jämföra elpriser.