Dagens PS

Ett år senare – så gick det för DI:s portfölj

(Foto: TT / Montage)
(Foto: TT / Montage)
Finwire
Finwire
Uppdaterad: 16 aug. 2017Publicerad: 16 aug. 2017

“Portföljen är fortfarande vettig”, skriver tidningen och ger fyra tips. Håller du med?

ANNONS

Mest läst i kategorin

Dagens Industri startade för ett år sedan en portfölj med preferensaktier. De har trots ränteuppgången gjort sitt jobb och levererat bra avkastning. Rätt hanterade är preferensaktier fortfarande ett bra komplement till portföljen, skriver tidningen i onsdagens utgåva.

Portföljen har avkastat drygt 8 procent på ett år, fördelat på 6,7 procent i utdelning och 1,6 procent i kursuppgång. Portföljen består av fem preferensaktier, de fyra fastighetsbolagen Akelius, Balder, Hemfosa och Klövern samt flygbolaget SAS.

Tidningen ger fyra råd. Fokusera på preferensaktier med låg operativ risk, gör en portfölj med flera preferensaktier, ha inte för stor andel preferensaktier i portföljen samt fokusera på kassaflödet, det vill säga utdelningarna som preferensaktierna ger och inte på hur aktiekursen rör sig. De kvartalsvisa utdelningarna ger också möjlighet att sprida inköpen över året, när man återinvesterar utdelningarna.

“Portföljen är fortfarande vettig med en bra riskspridning och det finns ingen anledning att göra några förändringar”, skriver Dagens Industri.

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
Finwire
Finwire

Nyheter producerade i samarbete med Finwire

Finwire
Finwire

Nyheter producerade i samarbete med Finwire

ANNONS
Jämför courtage

Compricer är Sveriges största jämförelsetjänst för privatekonomi. Klicka här för att jämföra courtage.

Jämför här
ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS
Spela klippet

Skärpta straff för olaglig finansiell verksamhet 

Nu ska finansbrott likställas med organiserad brottslighet. Det anser Ekobrottsmyndigheten, som kräver hårdare straff för brott på finansmarknaden. Se mer i videon ovan. Rikard Jermsten är nytillträdd generaldirektör och chef för Ekobrottsmyndigheten. Han anser att finansbrott är lika allvarliga som organiserad brottslighet. Därför behövs hårdare straff. MISSA INTE: Thedéens skarpa varning: Värre läge än 2020 […]