Dagens PS

Di: Dags för paus inom fastighetssektorn

På bild: Mats Hederos
På bild: Mats Hederos
Finwire
Finwire
Uppdaterad: 20 apr. 2020Publicerad: 22 aug. 2018

Dagens industri bedömer att det nu behövs en paus inom fastighetssektorn efter att värderingarna rusat under sommaren på starka halvårsrapporter. Framöver ser man att vinsttillväxten blir lägre och därför ges rådet om en paus för att låta företagen hinna växa in i värderingarna.

ANNONS

Mest läst i kategorin

Med det sagt bedömer affärstidningen att sektorn ändå har fortsatt goda utsikter på kort sikt där de betalda räntorna har potential att kunna komma ned lite till.

”Även om den väldigt höga vinsttillväxten och avkastningen de senaste åren lär bli svår att upprepa är det därmed inte sagt att fastigheter inte kommer att ge fortsatt god avkastning med rimlig risk”, skriver Di.

Di konstaterar att de företag som gått bäst har varit exponerade mot kontorsmarknaden i Stockholm som Fabege och Catena där logistik- och lagerfastigheterna passar väl in i den växande e-handelstrenden. Samtidigt framstår marknaden som överdrivit orolig mot aktörer som Atrium Ljungberg och Hufvudstaden där exponeringen är stor mot detaljhandeln, skriver tidningen.

Men överlag bedömer Di att de starka rapporterna från i somras, som såg substansvärdena i snitt öka med 16 procent, gör att man gör bäst i att ta en paus inom fastigheter.

Carnegies fastighetsindex har ökat med 19 procent i år, inklusive för utdelningar, vilket är tio procentenheter bättre än Stockholmsbörsens avkastningsindex.

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
Finwire
Finwire

Nyheter producerade i samarbete med Finwire

Finwire
Finwire

Nyheter producerade i samarbete med Finwire

ANNONS
Jämför courtage

Compricer är Sveriges största jämförelsetjänst för privatekonomi. Klicka här för att jämföra courtage.

Jämför här
ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS
Spela klippet

Skärpta straff för olaglig finansiell verksamhet 

Nu ska finansbrott likställas med organiserad brottslighet. Det anser Ekobrottsmyndigheten, som kräver hårdare straff för brott på finansmarknaden. Se mer i videon ovan. Rikard Jermsten är nytillträdd generaldirektör och chef för Ekobrottsmyndigheten. Han anser att finansbrott är lika allvarliga som organiserad brottslighet. Därför behövs hårdare straff. MISSA INTE: Thedéens skarpa varning: Värre läge än 2020 […]