Dagens PS

Rekordtornet i Göteborg försenas till 2022

Illustration av Karlatornet i Göteborg. Byggbolaget Serneke skjuter nu upp försäljningen av Karlatornet på grund av det osäkra läget på den globala finansmarknaden. (Foto: Serneke Group/Press)
Illustration av Karlatornet i Göteborg. Byggbolaget Serneke skjuter nu upp försäljningen av Karlatornet på grund av det osäkra läget på den globala finansmarknaden. (Foto: Serneke Group/Press)
Joel Durén
Joel Durén
Uppdaterad: 19 aug. 2019Publicerad: 19 aug. 2019

Karlatornet, som planeras bli Nordens högsta byggnad, försenas på grund av förhandlingar med en ny finansiär som tagit längre tid än beräknat.

ANNONS

Mest läst i kategorin

Det skriver Dagens Nyheter. Initialt var planen att Karlatornet skulle stå färdigt till Göteborgs 400-årsjubileum om två år.

Byggbolaget Serneke Group meddelar nu att premiären får skjutas upp till 2022. Enligt artikeln är 80 procent av de 594 lägenheterna i tornet redan sålda, och köparna har redan informerats om förseningen.

“Karlatornet är ett omfattande projekt som saknar motstycke i landet. Vi tror starkt på projektet och är väldigt beslutsamma att genomföra det med de höga ambitioner på kvalitet som våra kunder, Göteborgs stad och vi själva förväntar oss”, skriver Serneke Groups vd Ola Serneke i ett pressmeddelande.

Den dyraste lägenheten i det 245 meter höga tornet är en elvarummare på 370 kvadratmeter, belägen precis vid toppen på tornet. Förra året såldes den för 66 miljoner kronor – men flera av bostäderna på toppvåningarna i tornet har gått för sanslösa priser.

LÄS MER: Göteborgsvåning spöar Stockholm >

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS
Jämför billigaste bolån

Compricer är Sveriges största jämförelsetjänst för privatekonomi. Klicka här för att jämföra Sveriges billigaste bolån.

Jämför här
ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS
Spela klippet

Skärpta straff för olaglig finansiell verksamhet 

Nu ska finansbrott likställas med organiserad brottslighet. Det anser Ekobrottsmyndigheten, som kräver hårdare straff för brott på finansmarknaden. Se mer i videon ovan. Rikard Jermsten är nytillträdd generaldirektör och chef för Ekobrottsmyndigheten. Han anser att finansbrott är lika allvarliga som organiserad brottslighet. Därför behövs hårdare straff. MISSA INTE: Thedéens skarpa varning: Värre läge än 2020 […]