Dagens PS

Storaffären får staten att ilskna till

När SvD Näringsliv når näringsminister Mikael Damberg (S) är han fåordig om uppgifterna om att det skulle råda irritation på Näringsdepartementet kring affären mellan Telia och Bonnier. (Foto: TT)
När SvD Näringsliv når näringsminister Mikael Damberg (S) är han fåordig om uppgifterna om att det skulle råda irritation på Näringsdepartementet kring affären mellan Telia och Bonnier. (Foto: TT)
John Uggla
John Uggla
Uppdaterad: 22 nov. 2021Publicerad: 04 juni 2018

Sura miner på näringsdepartementet, avslöjar “en mycket väl insatt källa” för SvD Näringsliv.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Den eventuella storaffären mellan Telia och Bonnier – där teleoperatören kan komma att köpa Bonniers tv-verksamhet med TV4, C More och finska MTV3 – har fått grus i maskineriet.

Enligt en tung källa på näringsdepartementet råder det irritation kring planerna.

Staten är kritisk på flera punkter, enligt SvD Näringsliv:

  • Köpet innebär en affärsrisk eftersom Telia inte lyckats bra med tv historiskt. Därför vill man hellre att bolaget delar ut mer pengar till aktieägarna.
  • Eftersom staten redan är storägare i Sveriges Television oroar maktkoncentrationen som uppstår vilket kan ogillas av allmänheten, i synnerhet under ett valår.
  • TV4 kan få problem med sändningstillståndet om affären blir av på grund av förändrade ägarförhållanden.

När SvD Näringsliv når näringsminister Mikael Damberg (S) är han fåordig om uppgifterna. Ännu en gång, påpekar tidningen som berättar att han tidigare sagt att det vore “olämpligt” för en ägare som staten att kommentera uppgifter kring affären.

“Vi kommenterar inte rykten av det här slaget”, hälsar Mikael Damberg via sin pressekreterare, till tidningen.

KÄLLA: Regeringskansliet går emot Telias köpplaner  >

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS
Spela klippet

Skärpta straff för olaglig finansiell verksamhet 

Nu ska finansbrott likställas med organiserad brottslighet. Det anser Ekobrottsmyndigheten, som kräver hårdare straff för brott på finansmarknaden. Se mer i videon ovan. Rikard Jermsten är nytillträdd generaldirektör och chef för Ekobrottsmyndigheten. Han anser att finansbrott är lika allvarliga som organiserad brottslighet. Därför behövs hårdare straff. MISSA INTE: Thedéens skarpa varning: Värre läge än 2020 […]