Medan många länder stänger dörren hoppas Japan nu slå mynt av den heta kryptovalutan.
Japansk kryptorädsla över – öppnar dörr till finrummet
Mest läst i kategorin
Japanska Financial Services Agency, FSA – den statliga myndighet som har som uppgift att reglera och övervaka landets finansiella marknader och system – har i år sjösatt ett antal nya lagar och ramverk kring kryptovalutor, bland annat att bitcoin kan användas vid betalning av varor och tjänster samt att digitala växlingskontor och andra aktörer måste licensieras och undergå årliga revisioner.
Med andra ord har kryptovalutan nu fått en officiell inbjudan till finanssektorns finrum, konstaterar brittiska affärstidningen Financial Times och uppger att ett tiotal växlingskontor fått godkännande från FSA så sent som förra veckan.
Och med detta har även rädslan för bitcoin och dess explosiva utveckling avtagit rejält i landet, konstaterar Yusuke Otsuka som är operativ chef för bolaget Coincheck.
”Japanska folket har tyckt att kryptovalutor är läskiga men nu börjar handelsvolymerna öka i takt med att många nu ser de som mer pålitliga tack vare statens godkännande”, säger han till tidningen.
Det varma mottagandet kommer samtidigt som andra länder – bland andra Kina och Indien – har tagit i med hårdhandskarna för att stoppa sektorn. I Japan – som hoppas att lagändringarna ska lösgöra mycket av förmögenheterna som sitter låsta på bankkontor och på så sätt få fart på ekonomin – ses bitcoin vara en naturlig del den snabbväxande fintech-marknaden, skriver Financial Times.
Fortsätt läs ”PS kryptovalutor” nedan:
Analys: Bitcoin-reklamen svämmar över >
10 frågor och svar om bitcoin >
Uppenbarelse blev drömklipp: ”Fick panik och satsade allt” >
Detta är en artikel publicerad på uppdrag av en sponsor. Innehållet i dessa artiklar reflekterar inte Dagens PS eller redaktionens åsikter.
Detta är en artikel publicerad på uppdrag av en sponsor. Innehållet i dessa artiklar reflekterar inte Dagens PS eller redaktionens åsikter.
Compricer är Sveriges största jämförelsetjänst för privatekonomi. Klicka här för att jämföra courtage.