Dagens PS

H&M anklagas för fattigdomslöner

H&M:s styrelse har fått ett nytt tillskott till styrelsen
H&M:s styrelse har fått ett nytt tillskott till styrelsen
Finwire
Finwire
Uppdaterad: 02 okt. 2018Publicerad: 02 okt. 2018

H&M fortsätter att kritiseras för sitt tidigare utspel om rättvisa levnadslöner i textilländer, uppmärksammar Dagens industri.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Senast ut är samarbetsorganet Clean Clothes Campaign som i en rapport attackerar klädjätten för att betala vissa fabriksanställda i Bulgarien löner under fattigdomsgränsen.

H&M har bemött kritiken från CCC genom att kalla den för missvisande.

Tidigare har Fair Action skrivit om underbetalda sömmerskor i Bangladesh, och senast går också Göteborgs-Posten till attack mot vd Karl-Johan Persson för att i förra veckan ha sagt att han tycker Sverigedemokraterna har en konstig människosyn.

“Med tanke på att H&M genom åren avslöjats med usla arbetsförhållanden i sin klädproduktion finns det skäl att undra hur långt modejättens humanism sträcker sig i praktiken”, skriver ledarskribent Jenny Sonesson bland annat.

 

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
Finwire
Finwire

Nyheter producerade i samarbete med Finwire

Finwire
Finwire

Nyheter producerade i samarbete med Finwire

ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS
Spela klippet

Skärpta straff för olaglig finansiell verksamhet 

Nu ska finansbrott likställas med organiserad brottslighet. Det anser Ekobrottsmyndigheten, som kräver hårdare straff för brott på finansmarknaden. Se mer i videon ovan. Rikard Jermsten är nytillträdd generaldirektör och chef för Ekobrottsmyndigheten. Han anser att finansbrott är lika allvarliga som organiserad brottslighet. Därför behövs hårdare straff. MISSA INTE: Thedéens skarpa varning: Värre läge än 2020 […]