Dagens PS

Är bildelning ett alternativ för dig?

Top Gear
(Foto: Renault)
Håkan Nilsson
Håkan Nilsson
Uppdaterad: 15 juni 2020Publicerad: 15 juni 2020

I dag rullar 200 Renault ZOE in på gatorna i Malmö och Göteborg. Danska företaget GreenMobility utökar sin verksamhet även till Sverige och har sedan tidigare verksamhet i Köpenhamn och Århus samt ett flertal andra europeiska städer.

ANNONS

Mest läst i kategorin

Den aktuella bilmodellen Renault ZOE är en liten, smidig stadsbil med en räckvidd på upp till 300 km på 100% el. Bilarna körs på förnybar el och är helt utsläppsfria. Användarna laddar ner GreenMobility-appen och hittar en bil på gatan, hyr den utan förhandsreservation och avslutar hyran genom att lämna tillbaka bilen på en parkeringsplats som väljs inom ett definierat område när man kört dit man vill.

”Att GreenMobility utökar sin verksamhet och nu erbjuder grön bildelning i Malmö och Göteborg innebär att Renault tillsammans med sina partners finns i alla Sveriges storstäder och bidrar till en grönare omställning med lägre koldioxidutsläpp och lägre buller. I Stockholm rullar sedan tidigare 300 Renault ZOE på samma sätt som GreenMobility-bilarna”, säger Thomas Holm, Sverigechef, Renault Nordic AB.

I dag har Renault nästan 8 000 elbilar tillgängliga i 20 europeiska storstäder i bildelningsflottor som bygger på själv-service; t ex i Stockholm, Amsterdam, Madrid, Bologna, Köpenhamn och Marseille. Alla dessa initiativ gör att Renault leder marknaden för elektrifierad bildelning, vilket är helt i linje med koncernens ambition att kunna erbjuda hållbar mobilitet för alla.

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
Håkan Nilsson
Håkan Nilsson

Håkan Nilsson (1959-2021) var en av Sveriges mest erfarna motorskribenter.

Håkan Nilsson
Håkan Nilsson

Håkan Nilsson (1959-2021) var en av Sveriges mest erfarna motorskribenter.

ANNONS
Jämför bilförsäkring

Compricer är Sveriges största jämförelsetjänst för privatekonomi. Klicka här för att jämföra bilförsäkringar.

Jämför här
ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS
Spela klippet

Skärpta straff för olaglig finansiell verksamhet 

Nu ska finansbrott likställas med organiserad brottslighet. Det anser Ekobrottsmyndigheten, som kräver hårdare straff för brott på finansmarknaden. Se mer i videon ovan. Rikard Jermsten är nytillträdd generaldirektör och chef för Ekobrottsmyndigheten. Han anser att finansbrott är lika allvarliga som organiserad brottslighet. Därför behövs hårdare straff. MISSA INTE: Thedéens skarpa varning: Värre läge än 2020 […]