På det sociala nätverket War on cancer kan användarna få kontakt med andra som har cancer. Nu kopplar bolaget samman patienter med studier och tar in nytt kapital.
Plattform kopplar samman cancerpatienter – tar in nytt kapital
Mest läst i kategorin
Appen är ett komplement till den fysiska cancervården. Plattformen har användare i 20 länder, och täcker över 35 olika typer av cancer.
Startade som blogg
Namnet War on cancer kommer från medgrundaren Fabian Bolins egen erfarenhet med blodcancer, och startade som en blogg där Fabian Bolin skrev om sina egna tankar.
”Utifrån hur bra den här bloggen fick mig att må, så föddes idén om att bygga en plattform för att ge människor mentalt stöd och på egen hand kunna bearbeta sin resa genom cancer”, säger han till Di.
Stora investerare
Nyligen plockades 22 miljoner kronor in och bland investerarna syns bland annat Mellby Gårds Johan Andersson, H&M:s Karl-Johan Persson och Wallenbergstiftelsen FAM.
Medgrundaren Sebastian Hermelin säger att det finns en affärsidé, men att War on cancer är ett impactbolag – “där vi aldrig kommer att tjäna pengar på något som inte väldigt konkret påverkar cancerpatienters liv till det bättre”.
Samlar in kunskap
Plattformen samlar även in kunskap och data från användare, för att främja cancerforskning och sjukvård. I år samarbetar War on cancer även med Microsoft som ska underlätta att hitta kliniska prövningar.
”Kliniska prövningar kan innebära möjligheten att faktiskt överleva. Så om en patients doktor säger att det inte finns något att göra, kan det fortfarande finnas någon annanstans i världen eller i Sverige”, säger Sebastian Hermelin och avslutar:
“Och det hoppet vill vi ge till cancerpatienter.”
Läs mer: Svensk startup lanserar app för cancerpatienter
Reporter på Dagens PS baserad i Sydney, Australien. Lång erfarenhet av resereportage.
Reporter på Dagens PS baserad i Sydney, Australien. Lång erfarenhet av resereportage.