Dagens PS

Finansräven – investerarnas podcast

Investerardygnet
Investerardygnet
Uppdaterad: 10 juni 2022Publicerad: 01 jan. 2020

Hej och välkommen till Finansräven!

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Investerardygnet.se producerar Finansräven – podden med Sveriges listigaste investerare. Podden distribueras via Investerardygnets kanaler som når rätt målgrupp och är enkel att sprida. Ni kan givetvis också höra på den genom Spotify och Apples Podcasts. Avsnitten är alltid nedladdningsbara för spelning i offlineläge.

Om ni har idéer och förslag kring ämnen för poddar hör gärna av er till [email protected].


Samtliga poddar hittar ni här

Sep 11, 2020

Finansräven rivstartar efter sommaren med en svensk fondbranschs verkliga tungviktare – Henrik Andersson, förvaltare av Didner & Gerges globalfond.

Han är i stort sett okänd utanför delar av finansbranschen, men anses vara en av skickligaste. Nu berättar han generöst hur man gör för att jaga rätt på vinnande aktier över hela jordklotet.

Henrik Andersson skolades i USA på University of Nebraska där Warren Buffett var en högst närvarande person, och personligen föreläser för studenterna om hur de ska investera, något Henrik berättar om.


Jul 08, 2020

Den populära och framgångsrika förvaltaren Magnus Angenfelt är tillbaka i Finansräven. Han berättar om vilka de bästa aktierna att köpa för närvarande är. Samt aktierna och sektorerna som är övervärderade – dem han blankar.

Magnus Angenfelt ger också sin syn på ett antal generella råd kring placeringar. Kort sagt ett avsnitt du inte vill missa.

Finansräven bjuder också på Christopher Kingdon, vd och grundare av spelplattformen Adventure Box. Bolagets aktie har dubblats i kurs sedan introduktionen strax innan årsskiftet. Christopher Kingdon motiverar varför bolaget är på väg mot en miljardvärdering.


Jun 24, 2020

Nicklas Bergman är entreprenören, investeraren och techevangelisten med världen som scen, trots det är han fortfarande okänd för den svenska publiken.

Han har samma talarförmedlingar som Richard Branson och Bill Clinton, och i Finansräven delar han med sig av sina spaningar och erfarenheter som lyssnare i på den globala scenen vill ta del av.

I detta avsnitt möter ni även Marcus Bosson, VD och grundare av läkemedelsbolaget QuiaPEG. Bolaget har en patenterad metod för att förbättra funktionaliteten – halveringstiden – för läkemedel. Bolaget använder även metoden för att utveckla egna läkemedel.


Jun 12, 2020

I avsnitt nio av Finansräven möter ni Gunilla Herlitz, som på kort tid blev mäktigast i tidningssverige.

Hon var inte bara chef för DN, DI, Sydsvenskan, GT och Kvällsposten, utan hon använde sin makt till att strukturera om verksamheterna. Men hör henne berätta varför hon ser mörkt på utvecklingen i media.

Deltar gör även Anders Sjögren, som är VD för det svenska snilleföretaget Enersize. Ett bolag med en patenterad lösning för att för spara energi i företags tryckluftsystem. Bolaget genomför nu en nyemission för att snabba sin expansion.


Jun 8, 2020

I avsnitt åtta av Finansräven möter ni en av svensk finansmarknads stora profiler Per H Börjesson. Han berättar om framgången, filosofin och livet som mångmiljonär.

Aktiehandeln i Spiltan sker bara en gång i månaden och det gör att kostnaderna blir lägre samtidigt som det ger bolagen bättre likviditet. Den något ovanlig taktiken gör att Spiltan får långsiktiga ägare och inga högfrekvenshandlare, man får inga daytraders. Så vill Per H Börjesson ha det.

Han berättar också om jakten på onoterade bolag att gå in i. Tillsammans med duktiga entreprenörer har Spiltan som mål att utveckla bolagen, förklarar Per H Börjesson. Inte att som PE-bolagen sälja bolagen efter några år.

I det här avsnittet av Finansräven deltar även Cell Impacts VD Pär Teike. Ett bolag verksamt inom bränsleceller – bolaget har en intressant position i denna snabbt växande bransch. Något som också syns i bolagets omsättningstillväxt.


Jun 2, 2020

I avsnitt sju av Finansräven möter ni Tom Dinkelspiel, som tillsammans med sin släkt under tre generationer haft en central roll i Stockholms finansvärld, genom Öhman.

Här var man bland annat med och skapade en av Nordens ledande internetmäklare: Nordnet. Ett bolag som kan vara på väg tillbaka till börsen. Han förklarar varför han sålde familjeklenoden Öhman Fondkommission. Tom Dinkelspiel berättar också om vad han investerar i privat, och hur han ser på nuvarande kris.

Som andra gäst möter ni Jessica Martinsson – vd för Sprint Bioscience – ett svenskt läkemedelsbolag. Sprint Bioscience tar fram nya forskningsprojekt inom onkologi (cancer), som man sedan säljer till de stora läkemedelsbolagen, samtidigt som man får royalty på försäljningen, vilket ger en stor uppsida.

Bolaget har redan sålt tre projekt och arbetar med att sälja och ta fram ytterligare projekt. Bolaget växlar upp och genomför därför en nyemission.


Maj 28, 2020

I avsnitt sex av Finansräven möter ni Peter Norman, bland annat före detta finansmarknadsminister och vd för Sjunde AP-fonden.

Vad som inte är lika känt är hans förflutna som hög chef på Riksbanken, före detta ränthandlare och analytiker på ränte- och valutamarknaden – där han arbetade på en av 1990-talets stora pengamaskiner: Transferator.

Peter Norman berättar bland annat om hur han ser på dagens penning- och finanspolitik. Hur ekonomin sannolikt kommer att återhämta sig, och när.

Därefter kommer ett samtal med Mats Lindstrand, styrelseordförande i Frill – som tillverkar världens nyttigaste glass, som också smakar gott. Bolaget – som är listat på Nasdaq First North – genomför en nyemission för att fullt ut kunna dra nytta av den framgångsrika etablering som gjorts i USA och Storbritannien.


Maj 14, 2020

I avsnitt fem av Finansräven möter ni en av svenskt näringslivs mest kända och främsta trouble-shooters – Björn Björnsson. En person som normalt brukar verka i bakgrunden, men här deltar generöst och delar med sig av sina erfarenheter.

Mycket få känner till att han var en Sveriges första finansanalytiker. Han startade redan i början på 1970-talet på Enskilda Banken, som analytiker. Sedan dessa har han även investerat på finansmarknaden. I det har avsnittet berättar Björn Björnsson hur han ser på nuvarande utmanande finansiella situation, och hur tycker att man ska tänka. Björn Björnsson vågar sig även på några aktietips.


Apr 24, 2020

I avsnitt fyra gästas Finansräven av ingen mindre än Mikael Pawlo – en legend på spelmarknaden och grundare av ett av Sveriges mest framgångsrika spelbolag på börsen – Mr Green.

Han delar generöst med sig av vad man bör tänka på när man bedömer spelbolag och dess aktier, och varför han i dag själv valt att inte investera i spelbolag. Ni får också ta del av regeringens beslut att införa restriktion som innebär att svenska spelare inte får spela för mer än 5 000 kronor i veckan.


Apr 20, 2020

I tredje avsnittet av Finansräven möter ni Magnus Angenfelt – legendarisk bland initierade investerare, men ganska okänd i bredare lager.

Han delar generöst med sig av sina tips, och berättar varför robotar och ETF:er gör det lättare än hittills för den lite tålmodige att tjäna pengar på finansmarknaden.

Ni möter också Paul Johnsson, vd för Sotkamo Silver, ett noterat silverbolag med en kassaflödespositiv silvergruva, som nu genomför en företrädesemission.


Apr 3, 2020

I det andra avsnittet av Dagens PS och Investerardygnets podd Finansräven möter du Torbjörn ”Tobbe” Olofsson – en räntehandlare i världsklass.

En årlig avkastning på i snitt 18% under 13 år är det få som slår. Nu ger han sin syn på räntehandel i kristider, och coronakrisen.


Mar 24, 2020

I premiären för Dagens PS och Investerardygnets podd Finansräven möter vi Nordic Gold Trades guldexpert Johan Arvsten. I podden avhandlas hur man kan se på guld som en naturlig del i sin portfölj. Både i ett kortare perspektiv med anledning av corona-oron och ett längre perspektiv för att skapa en bättre avkastning i sin portfölj.

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS
Energikris
Spela klippet

Europas energikris: Höga priser och tveksamma lösningar

Energikrisen i Europa visar på utmaningar med den gröna omställningen. Många länder är beroende av naturgas, särskilt på vintern när energibehovet är större – och Europas energikris smittar även Sverige. En kombination av en omställning till väderberoende energiproduktion och kalla vinterdagar har gett rekordpriser på el i Tyskland – och södra Sverige dras med i krisen. […]