Anställdas uppfattningar om mångfald och inkludering inom hedgefonderna i Storbritannien har nått en ny bottennivå. Fonderna har till och med backat tre år i rad.
Vita män håller fortet – fonderna fortfarande sämst i branschen
Mest läst i kategorin
Rapporten visar att betygen från över 800 anställda på hedgefonderna i Storbritannien har sjunkit till det lägsta sedan före 2021.
Hedgefonderna fick ett genomsnittligt betyg på 64,3, vilket är det sämsta inom finanssektorn, inklusive banker, rapporterar Reuters.
Fondernas jämställdhets- och inkluderingsbetyg
Regelverk hjälper inte fonderna
Trots att man infört nya regler som kräver att man delar med sig av data om könslöneskillnader, har framstegen inom hedgefonder uteblivit.
Nära hälften av de tillfrågade på fonderna angav att de kände sig pressade att inte diskutera mångfaldsfrågor på sina arbetsplatser. Detta trots att problemet kvarstår – och växer.
Läs även: Vi måste börja ta unga kvinnors ekonomi på allvar! Dagens PS
Senaste nytt
Oroväckande “utveckling” för fonderna
Baroness Helena Morrissey, ordförande för The Diversity Project, uttryckte sin oro över att ansträngningarna för att motverka orättvisor på fonderna har minskat.
Hon påpekar att detta är särskilt anmärkningsvärt med tanke på de ökade spänningarna i Storbritannien. Det är tydligt att det finns ett behov av att återuppta och intensifiera arbetet med mångfald och inkludering inom hedgefonder.
“Med så lite framsteg hittills och med tanke på de ökade rasmotsättningarna i Storbritannien verkar det anmärkningsvärt att finansiella företags insatser för att förbättra jämlikheten och motverka rasism minskar.”
På tal om jämställdhet: Här backar Sverige
Sverige, ofta betraktat som ett av världens mest jämställda länder, har enligt en ny rapport från Statistiska centralbyrån backat inom flera nyckelområden. Rapporten “På tal om kvinnor och män – Lathund om jämställdhet” visar att könsfördelningen inom vissa sektorer, där den tidigare varit jämn, nu har blivit mer ojämn.
Ett tydligt exempel är riksdagens utskottsordförandeposter, där andelen kvinnor har minskat från ungefär hälften till en lägre andel efter det senaste riksdagsvalet. Denna utveckling indikerar att Sverige, trots sitt rykte för jämställdhet, står inför utmaningar när det gäller att upprätthålla och främja jämställdhet inom politiken.
Läs även: Serneke: “Grön omställning måste mätas ekonomiskt”. Realtid
Nyfiken skribent som bevakar börs- och finansnyheter med ett särskilt intresse för det internationella perspektivet.
Nyfiken skribent som bevakar börs- och finansnyheter med ett särskilt intresse för det internationella perspektivet.