På lördagen rapporterade Dagens Industri om nya siffror från finansdepartementet som visade att 1,9 miljarder av den totala skattehöjningen på 2,8 miljarder kronor i de nya 3:12-reglerna kommer att betalas av landets rikaste en procent.
”Stureplanslagar” får företagare att se rött
Mest läst i kategorin
”Det är inte målerifirman i Sveg som kommer att påverkas utan de med höga inkomster som kanske hänger vid Stureplan”, kommenterade finansminister Magdalena Andersson (S) nyheten.
Ett uttalande som får många inom svenska näringslivet att se rött. Flera företagare har hört av sig till tidningen. En menar att regeringen siktar in sig på de småföretagare som blivit mest framgångsrika medan en annan berättar att denne överväger att sluta jobba, ta ut pension och ”sitta och titta på” för inte bidra med mer skatt än nöden kräver.
Johan Fall, skatteexpert på Svenskt Näringsliv, stämmer in i klagoropen.
”Vi kand inte ha en Stureplanslagstiftning /…/ några ur rikemanstoppen kan vara personer som efter kanske 15 års slit och risktagande har lyckats och sålt sitt företag”, säger han till Di.
Magdalena Andersson uttalande får, föga förvånande, även oppositionen att ilskna till som menar att det hela handlar om populism samt att finansministern cementerar en förlegad bild av företagandet i Sverige.
”En bild av företagare som borde vara död och begraven sedan 1970-talet”, säger han Centerpartiets Emil Källström, ekonomiskpolitisk talesperson, till tidningen.
MISSA INTE: Företagare från Tensta värd 2,2 miljarder kronor >
LÄS ÄVEN: Så slår nya skatten: ”Det blir en jätteförsämring” >
Ett bra avtal kan hjälpa dig och kunden att reda ut en eventuell tvist, men det bästa är att se till att vara så överens i avtalet att en tvist aldrig uppstår. Med Unionen Egenföretagare kan du får hjälp att skriva korrekta och trygga avtal.