Dagens PS

Storägare säljer av aktier i Truecaller

Nami Zarringhalam och Alan Mamedi
Truecaller fick en stark start men har rasat ordentligt på börsen den senaste tiden. Nu säljer storägaren Balderton av sina aktier. (Bild: Adam Wrafter / SvD / TT )
Malin Beeck
Malin Beeck
Uppdaterad: 11 jan. 2022Publicerad: 11 jan. 2022

Det hyllade börsbolaget Truecaller har gjort succé på den asiatiska marknaden med sin nummerpresentationsapp. Aktien rusade på börsen fram tills förra månaden. Nu drar sig en stor investerare ur och säljer av aktierna i bolaget, skriver Breakit.

ANNONS

Mest läst i kategorin

I oktober blev Truecaller börsnoterad och aktien stack fort uppåt. Men den senaste månaden har inte varit lika munter. Nära 40 procent har värdet rasat.

En del av aktieägarnas kapital är bundet i företaget. Det gäller bland annat grundarna Nami Zarringhalam och Alan Mamedi, som äger 14,5 procent av kapitalet i Truecaller, enligt Dagens Industri. Även riskkapitalbolagen Sequoia, Kleiner Perkins, Atomico och Zenith har kapitalet bundet i 180 dagar.

Truecaller säljs genom Goldman Sachs

Men riskkapitalbolaget Balderton har inte bundit sitt kapital utan planerar nu att genom sin andra fond sälja upp emot 4,6 miljoner aktier i Truecaller. Goldman Sachs har anlitats för att ta hand om transaktionen enligt Bloomberg News.

”Truecaller har 326,9 miljoner utestående aktier och en så kallad free float på 112,1 miljoner aktier. Om Balderton säljer 4,6 miljoner aktier motsvarar det alltså en aktiepost om cirka 1,4 procent i Truecaller”, skriver Breakit.

Enligt uppgifter i Dagens Industri handlas Truecallers aktie nu 8,1 procent under gårdagens stängningskurs.

Läs också:

Nytt rekord på börsen – “Euforiskt klimat
Stockholmsbörsen föll rejält – minus över tre procent

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS
Jämför courtage

Compricer är Sveriges största jämförelsetjänst för privatekonomi. Klicka här för att jämföra courtage.

Jämför här
ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS
Spela klippet

Skärpta straff för olaglig finansiell verksamhet 

Nu ska finansbrott likställas med organiserad brottslighet. Det anser Ekobrottsmyndigheten, som kräver hårdare straff för brott på finansmarknaden. Se mer i videon ovan. Rikard Jermsten är nytillträdd generaldirektör och chef för Ekobrottsmyndigheten. Han anser att finansbrott är lika allvarliga som organiserad brottslighet. Därför behövs hårdare straff. MISSA INTE: Thedéens skarpa varning: Värre läge än 2020 […]