Dagens PS

Varningen till hemmajobbare: ”Hackare tar inget ansvar”

Hackare kan vara sugna på att komma åt hemdatorn. (Foto: TT)
Jonas Carlsson
Jonas Carlsson
Uppdaterad: 18 mars 2020Publicerad: 18 mars 2020

Oavsett om du är storföretagare, småföretagare eller anställd är det fler och fler som jobbar hemifrån för att undvika coronaviruset. Men det här medför andra risker. Din dator kan löpa större risk att bli utsatt av hackare.

ANNONS

Mest läst i kategorin

Det är danska myndigheter som har gått ut med en varning till alla som jobbar hemifrån på grund av coronaviruset. Det här ökar risken för att hackare ska kunna ta sig in i företagens nätverk, skriver Kvällsposten.

”Räkna inte med att hackarna tar något samhällsansvar. Tvärtom öppnar krisen unika möjligheter för de cyberkriminella att angripa danska nätverk, säger Thomas Lund-Sørensen som är chef för Center for cybersikkerhed, enligt tidningen.

Myndigheten ger flera råd som kan vara till nytta för både danskar och svenskar för att undvika hackare.

Använd ditt företags verktyg och kommunikationskanaler även hemifrån och kom ihåg att följa företagets säkerhetsregler vid hemjobb.

Vaka nog över dina verktyg om du använder ett privat mejlkonto eller fildelningstjänster.

Testa att fjärråtkomsten av din dator fungerar så att problem kan lösas direkt.

Många falska mejl sprids om ”nyheter” angående coronaviruset. Var vaksam.

Skydda den fysiska åtkomsten till din dator när du arbetar hemifrån.

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS
Vill du skriva korrekta och trygga avtal som egenföretagare?

Ett bra avtal kan hjälpa dig och kunden att reda ut en eventuell tvist, men det bästa är att se till att vara så överens i avtalet att en tvist aldrig uppstår. Med Unionen Egenföretagare kan du får hjälp att skriva korrekta och trygga avtal.

Kontakta Unionen
ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS
Spela klippet

Skärpta straff för olaglig finansiell verksamhet 

Nu ska finansbrott likställas med organiserad brottslighet. Det anser Ekobrottsmyndigheten, som kräver hårdare straff för brott på finansmarknaden. Se mer i videon ovan. Rikard Jermsten är nytillträdd generaldirektör och chef för Ekobrottsmyndigheten. Han anser att finansbrott är lika allvarliga som organiserad brottslighet. Därför behövs hårdare straff. MISSA INTE: Thedéens skarpa varning: Värre läge än 2020 […]