Dagens PS

Så klarar sig småföretag genom coronakrisen

Småföretagarna får kämpa för sin överlevnad under coronaperioden. (Foto: Tim MossholderUnsplash)
Jonas Carlsson
Jonas Carlsson
Uppdaterad: 18 mars 2020Publicerad: 18 mars 2020

Coronakrisen gör att många småföretag har det tufft. Nu skriker småföretagarna efter råd kring hur de ska klara sig igenom virusperioden.

ANNONS

Mest läst i kategorin

I en exceptionell situation som coronakrisen kan det vara många som inte heller vet vilka åtgärder de behöver sätta in för att klara sig medan coronaviruset pågår.

”Det är många som ställer frågor om vad de kan göra, vad det här betyder för oss och så vidare. Men man vill också ha tips om hur man kan ändra arbetssätt för att minska smittspridning”, säger Lasse Johansson, ordförande Företagarna Kalmar Nybro till SVT.

Lasse Johansson poängterar också att man inte ska gripas av panik när coronaviruset sprids.

”Jag har respekt för att vissa branscher har det väldigt tufft, men jag hoppas ändå att näringslivet kan visa på uthållighet så att vi kan komma igenom det här på bästa sätt”, säger han till SVT.

Småföretagens riksförbund listar olika åtgärder på sin hemsida som man kan ta till sig som småföretagare för att klara sig igenom coronakrisen.

Det handlar bland annat om att identifiera vilka verksamheter som måste fungera, om någon verksamhet som kommunikation kanske till och med måste förstärkas, kan man dra ner på antalet anställda och måste verksamheten fungera 100 procent under kristiden?

 

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS
Vill du skriva korrekta och trygga avtal som egenföretagare?

Ett bra avtal kan hjälpa dig och kunden att reda ut en eventuell tvist, men det bästa är att se till att vara så överens i avtalet att en tvist aldrig uppstår. Med Unionen Egenföretagare kan du får hjälp att skriva korrekta och trygga avtal.

Kontakta Unionen
ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS
Spela klippet

Skärpta straff för olaglig finansiell verksamhet 

Nu ska finansbrott likställas med organiserad brottslighet. Det anser Ekobrottsmyndigheten, som kräver hårdare straff för brott på finansmarknaden. Se mer i videon ovan. Rikard Jermsten är nytillträdd generaldirektör och chef för Ekobrottsmyndigheten. Han anser att finansbrott är lika allvarliga som organiserad brottslighet. Därför behövs hårdare straff. MISSA INTE: Thedéens skarpa varning: Värre läge än 2020 […]