Pizza har aldrig varit mer rykande het. Så het att de mest prestigefyllda toppjobben inte längre kan mäta sig mot denna läckra frestelse.
Så blev pizza deras rykande framgångssaga – lämnade toppjobb
Mest läst i kategorin
Det är inte bara den flitige Amazon grundaren Jeff Bezos som förstår pizzans magiska fördelar.
Även Hongkong dyrkar den rykande och gudomliga italienaren – så pass mycket att den nästan är deras hemliga vapen.
Men för ett par blev pizzan inte bara en måltid – den blev deras livs stora vändpunkt.
Nästan som en ostfylld saga med ett lyckligt slut.
Pizza ingen impulsgrej
För fem år sedan tog paret Nowak det livsavgörande steget att byta storstadslivet mot skärgårdens rogivande omgivningar och satsa helhjärtat på sin passion för pizza.
De ville inte bara göra pizza, de ville revolutionera pizzavärlden med en ny, banbrytande idé.
Men att gå från trygga kontorsstolar till att starta egen livsmedelsproduktion var inget spontant beslut.
”Detta är inte en impulsgrej. Det ligger många timmars grubblande och många sömnlösa nätter bakom beslutet”, säger Daniel Nowak, utbildad ingenjör med inriktning på industriell ekonomi, till Dagens industri.
Innan han började med pizzadrömmar hade han bland annat planerat affärer för maskinföretag och varit managementkonsult på EY och Occam Associates.
Samt styrt e-handeln på Caliroots och varit partner på riskkapitalbolaget Wellstreet.
Men nu var det pizzans tur att få den där stjärnglansen.
Senaste nytt
Lämnade techbolaget
I januari 2020 blev drömmen om pizza verklighet, skriver Di.
Tillsammans med sin fru, Kristin Nowak, grundade Daniel pizzabolaget For Real Foods Nordic.
Under detta namn började de skapa brödfri fryspizza – en vision om att göra den klassiska, kaloritäta pizzan både hälsosammare och innovativare med bottnar gjorda på vitkål eller kyckling.
“Vi ville båda verkligen göra något av vår idé med mer hälsosam snabbmat. Så det var rätt läge att ta steget fullt ut”, säger Kristin, som är utbildad ekonom.
Innan arbetade hon på fintechbolaget Bambora, numera Worldline.
Pizza breddar vägen
Att lämna toppjobben för att satsa på pizza var en rejäl chansning och en stor risk.
”Vi hade lite kapital men vågade chansa och leva billigt ett tag, vilket är lättare utanför Stockholm”, berättar Daniel.
“Man ska inte överdramatisera den ekonomiska aspekten, man klarar sig om man är beredd på att göra vissa uppoffringar”, tillägger han.
För att ge sitt pizzaföretag den extra knuffen har paret också tagit in externa styrelseledamöter och investerare.
Nu verkar deras pizzarisk vara på väg att ge utdelning och deras läckra pizza pryder redan frysdiskarna i större matvarukedjor.
Med en omsättning på omkring 3 miljoner kronor och ett team på fyra entusiastiska medarbetare planerar företaget att bredda både sitt sortiment och sin kundbas under året.
Och vem vet – kanske till och med sätta sin unika pizza på kartan?
Läs även: Pizza på Amazon? Jeff Bezos avslöjar sitt knep. Dagens PS
Läs även: Skippa pizzan – lev längre? Dagens PS
Utbildad webbredaktör som nu studerar IT, media och design. Nu skribent på Dagens PS som bland annat bevakar världen och hållbarhetsfrågor.
Utbildad webbredaktör som nu studerar IT, media och design. Nu skribent på Dagens PS som bland annat bevakar världen och hållbarhetsfrågor.
Ett bra avtal kan hjälpa dig och kunden att reda ut en eventuell tvist, men det bästa är att se till att vara så överens i avtalet att en tvist aldrig uppstår. Med Unionen Egenföretagare kan du får hjälp att skriva korrekta och trygga avtal.