Dagens PS

Kallduschen: Värdet dumpas 223 miljoner

Gabriel Urwitz
Gabriel Urwitz
Finwire
Finwire
Uppdaterad: 27 nov. 2017Publicerad: 27 nov. 2017

“Vi hade otur och kanske lite oskicklighet”, medger riskkapitalstjärnan Gabriel Urwitz.

ANNONS

Mest läst i kategorin

Riskkapitalbolaget Segulah har skrivit ned det bokförda värdet på Teknikmagasinet med 223 miljoner kronor, skriver Dagens Industri.

Nedskrivningen beror främst på flytten av centrallagret som blev alltför kostsam.

”Vi vidtog massa förändringar som vi tror var rätt, men det gick väldigt snabbt och vi hade otur och kanske lite oskicklighet i några moment. Bland annat flytten till ett nytt lager som blev väldigt, väldigt dyr och som dessutom ledde till att vi fick problem med logistik vilket ledde till att försäljningen började hacka”, säger Segulahs vd Sebastian Ehrnrooth till Di.

Problemen med centrallagret gjorde att även likviditeten påverkades och i somras fann man inte någon annan utväg än att ansöka om företagsrekonstruktion.

För närvarande pågår rekonstruktionen i hopp om att kunna nå ett ackord med Teknikmagasinets fordringsägare, enligt rekonstruktören Kent Hägglund.

”Sett i det sammanhanget är det inte så konstigt att vi gör en nedskrivning på aktiernas värde”, säger han om nedskrivningen.

Teknikmagasinet minskade nettoomsättningen med 2,5 procent till 799 miljoner kronor, enligt senaste årsredovisningen. Rörelseresultatet för samma period föll knappt 69 miljoner kronor till minus 51 miljoner kronor.

Segulah betalade runt 600 miljoner kronor för Teknikmagasinet i juni 2015.

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
Finwire
Finwire

Nyheter producerade i samarbete med Finwire

Finwire
Finwire

Nyheter producerade i samarbete med Finwire

ANNONS
Jämför courtage

Compricer är Sveriges största jämförelsetjänst för privatekonomi. Klicka här för att jämföra courtage.

Jämför här
ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS
Spela klippet

Skärpta straff för olaglig finansiell verksamhet 

Nu ska finansbrott likställas med organiserad brottslighet. Det anser Ekobrottsmyndigheten, som kräver hårdare straff för brott på finansmarknaden. Se mer i videon ovan. Rikard Jermsten är nytillträdd generaldirektör och chef för Ekobrottsmyndigheten. Han anser att finansbrott är lika allvarliga som organiserad brottslighet. Därför behövs hårdare straff. MISSA INTE: Thedéens skarpa varning: Värre läge än 2020 […]