Spelföretaget Paradox vill lägga ner sina utvecklingsstudior i Malmö och Umeå. Beskedet får aktien att störtdyka på torsdagen.
Paradox lägger ner spelstudior – aktien dyker
Mest läst i kategorin
Det svenska spelföretaget Paradox vill lägga ner sina utvecklingsstudier i Umeå och Malmö.
MISSA INTE: Triss i tv – nu förändras allt för TV4
Styr stegen mot Stockholm
I stället vill företag koncentrera sin verksamhet till Stockholm. Det rapporterar Dagens Industri.
“Vi vill fokusera utvecklingen till Stockholm eftersom vi tror att det över tid är bättre för vår effektivitet och produktivitet. På båda studios jobbar väldigt skickliga personer, men tyvärr ser vi att nuvarande upplägg inte är det bästa för vår långsiktiga utveckling”, säger Marcus Hallberg, ir-chef på Paradox, till Nyhetsbyrån Direkt.
Senaste nytt
5 procent berörs
Nedläggningsplanerna berör ungefär 5 procent av Paradox totala personalstyrka, 36 personer.
Enligt bolaget är ambitionen att förändringen ska bli så bra som möjligt för de som påverkas, och har inlett en förhandling med facket.
Är det er ambition att alla 36 ska erbjudas jobb i Stockholm?
“Vi kommer inte att öppna nya roller i Stockholm som en effekt av att vi avser att lägga ned vår verksamhet Malmö och Umeå. Men vårt mål är att matcha våra nuvarande öppna tjänster med den kompetens som finns i Malmö och Umeå”, säger Marcus Hallberg.
Vill växa och öka produktiviteten
Anledningen till att Paradox vill lägga ner utvecklingsstudiorna i Malmö och Umeå handlar inte om kostnadsbesparingar eller makroekonomiska trender.
“Skälet är vår strategiska inriktning, att vi vill samla vår utveckling till färre platser för att vi tror att det över tid hjälper oss att öka vår produktivitet och att det ger oss bättre förutsättningar att växa”, säger Marcus Hallberg.
När beslutet kom på torsdagsmorgonen störtdök bolagets aktie vid klockan 15 är den ner med minus 3,44 procent.
Läs även: Paradox resultat högre än väntat: ”Vi är på rätt väg”
Reporter på Dagens PS med fokus på ekonomi.
Reporter på Dagens PS med fokus på ekonomi.