Dagens PS

Northvolt får EU-lån på över en halv miljard

Northvolt
Northvolt
Finwire
Finwire
Uppdaterad: 13 feb. 2018Publicerad: 13 feb. 2018

Northvolt, som vill bygga Europas största batterifabrik i Skellefteå, har beviljats ett lån på 520 miljoner kronor från Europeiska investmentbanken, EIB.

ANNONS

Mest läst i kategorin

Det rapporterar Breakit.

Pengarna ska användas till den första testanläggningen som är planerad i Västerås.

”Med stöd från Europeiska investmentbanken och Europeiska unionen är vi nu ett steg närmare att etablera en konkurrenskraftig batteriproduktionslina”, säger Peter Carlsson, grundare av Northvolt i ett pressmeddelande.

Kostnaden för att bygga anläggningen i Västerås är på cirka en miljard kronor. Bolaget hade fram tills lånet från EIB endast hämtat in 446 miljoner kronor och är nu alltså väldigt nära finansieringsmålet för anläggningen.

I Skellefteå, där fabriken kommer att vara, återstår det för Northvolt att hämta in 39 miljarder kronor efter att bara ha samlat på sig en miljard kronor av det totala beloppet.

Dagens Industri har tidigare rapporterat om Northvolts svårigheter med att säkra finansiering till projektet. Bland annat har man uppmärksammat att ABB, som lovade 100 miljoner kronor, inte längre finns i aktieboken.

KÄLLA: Northvolt landar EU-lån – på 520 miljoner kronor  >

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
Finwire
Finwire

Nyheter producerade i samarbete med Finwire

Finwire
Finwire

Nyheter producerade i samarbete med Finwire

ANNONS
Vill du skriva korrekta och trygga avtal som egenföretagare?

Ett bra avtal kan hjälpa dig och kunden att reda ut en eventuell tvist, men det bästa är att se till att vara så överens i avtalet att en tvist aldrig uppstår. Med Unionen Egenföretagare kan du får hjälp att skriva korrekta och trygga avtal.

Kontakta Unionen
ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS
Spela klippet

Skärpta straff för olaglig finansiell verksamhet 

Nu ska finansbrott likställas med organiserad brottslighet. Det anser Ekobrottsmyndigheten, som kräver hårdare straff för brott på finansmarknaden. Se mer i videon ovan. Rikard Jermsten är nytillträdd generaldirektör och chef för Ekobrottsmyndigheten. Han anser att finansbrott är lika allvarliga som organiserad brottslighet. Därför behövs hårdare straff. MISSA INTE: Thedéens skarpa varning: Värre läge än 2020 […]