Filip Tysander, svenske miljardären bakom klockbolaget Daniel Wellington, befinner sig fortsatt i en mardröm.
Mardröm inte slut för Filip Tysander
Mest läst i kategorin
Breakit berättar att klockkoncernen nu tvingas stänga ner sina rörelsedrivna dotterbolagen i Storbritannien, Belgien, Nederländerna, Österrike, Förenade Arabemiraten, Nya Zeeland och Israel, och att även dotterbolagen i Colombia, Chile, Spanien, Polen och Kazakhstan är under avveckling.
Senaste rapportresultatet, för 2020, visar på en förlust på minus 285 miljoner kronor för Daniel Wellingtons koncernbolag JFT Holding.
Det kan jämföras med en förlust på 198 miljoner kronor 2019.
Samtidigt hade Daniel Wellingtons koncernbolag JFT Holding en nettoomsättning på 2,1 miljarder kronor 2020, vilket kan jämföras med omsättningen på 2,6 miljarder 2019.
Nedgången tog fart 2018
Det här uppger alltså Breakit, som konstaterar att kräftgången för Daniel Wellingtons lyxklockor började 2018.
“Vinsten halverades till ”endast” en halv miljard kronor och året därefter blev det en historisk brakförlust för den svenska klocksuccén”, skriver sajten.
Svensken Filip Tysander är miljardären bakom Daniel Wellington, som tidigare noterat miljardomsättningar och skördat vinster på mer än 900 miljoner kronor både 2016 och 2017, men nu tycks nolaget befinna sig i en mardröm.
Det ska sägas att bolaget inte tappat hoppet utan tvärtom storsatsar på fysiska butiker, dessa lokala dotterbolag uppges gå starkt, åtminstone under 2020, enligt årsredovisningen.
Breakit har ingen insyn i hur klockbolaget inlett 2021, men enligt vad man tidigare kommunicerat står man “starkt rustat och redo”.
I februari gjorde Daniel Wellington en extra utdelning till Filip Tysander på 24 miljoner kronor, enligt artikeln och Di har tidigare berättat att Tysander gett en kredit till bolaget. Breakit uppger att JFT Holding hade 591 miljoner i “krigskassan” vid årsskiftet.
Läs även: Klockkungen växer så det sprakar
Mångårig journalist med erfarenhet från en rad medier. Bevakar i huvudsak börs- och finansmarknaden för Dagens PS.
Mångårig journalist med erfarenhet från en rad medier. Bevakar i huvudsak börs- och finansmarknaden för Dagens PS.
Ett bra avtal kan hjälpa dig och kunden att reda ut en eventuell tvist, men det bästa är att se till att vara så överens i avtalet att en tvist aldrig uppstår. Med Unionen Egenföretagare kan du får hjälp att skriva korrekta och trygga avtal.