Dagens PS

Louis Vuitton köper Tiffany i rekordaffär

bernard_arnault
I oktober öppnade Bernard Arnault en LV-fabrik i Texas i sällskap av president Trump (Foto: TT).
Marc Malmaeus
Marc Malmaeus
Uppdaterad: 25 nov. 2019Publicerad: 25 nov. 2019

LVMH-gruppen köper juvelmärket Tiffany för 16,2 miljarder dollar, motsvarande drygt 155 miljarder kronor, i vad som blir branschens största affär någonsin.

ANNONS

Mest läst i kategorin

LVMH:s ordförande Bernard Arnault kommer göra Tiffany till “lyx-juvelerarnas” ledande globala varumärke, enligt Bloomberg.

Tiffany har de senaste åren tappat i försäljning, som en följd av minskad efterfrågan hos turister, kopplat till en stark amerikansk dollar, skriver BBC.

Nu har Louis Vuitton gruppen LVMH, med mångmiljardären Bernard Arnault som ordförande, köpt upp det anrika märket. Priset blev 16,2 miljarder dollar, skriver Veckans Affärer.

Louis Vuitton-gruppen äger förutom det världsberömda modemärket även bland annat Tag Heuer, Moet & Chandon och Christian Dior.

“Vi har en djup respekt och vördnad för Tiffany och tänker utveckla denna juvel lika målmedvetet som vi gör med våra andra modehus”, säger Bernald Arnault, enligt Bloomberg.

Miljardären Arnault är Europas rikaste person. En av tidningens analytiker säger att affären, som är den största inom lyxbranschen någonsin, kommer innebära att Tiffany blir “den globala ledaren bland lyxjuvel-märkena”.

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS
Vill du skriva korrekta och trygga avtal som egenföretagare?

Ett bra avtal kan hjälpa dig och kunden att reda ut en eventuell tvist, men det bästa är att se till att vara så överens i avtalet att en tvist aldrig uppstår. Med Unionen Egenföretagare kan du får hjälp att skriva korrekta och trygga avtal.

Kontakta Unionen
ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

Fredrik Lundberg
Spela klippet
PS Partner

Relevance Communication: Starkare journalistik tillsammans

21 dec. 2024
ANNONS
Energikris
Spela klippet

Europas energikris: Höga priser och tveksamma lösningar

Energikrisen i Europa visar på utmaningar med den gröna omställningen. Många länder är beroende av naturgas, särskilt på vintern när energibehovet är större – och Europas energikris smittar även Sverige. En kombination av en omställning till väderberoende energiproduktion och kalla vinterdagar har gett rekordpriser på el i Tyskland – och södra Sverige dras med i krisen. […]