Lisa Gunnarsson, Nordenchef för Linkedin, berättar hur du bygger ditt nätverk, får kontakt med rätt personer och hur pandemin förändrade våra sociala medier-vanor.
Linkedin-chefen: Så nätverkar du
Mest läst i kategorin
Linkedin har flyttat hela sin verksamhet, globalt, till att jobba hemifrån sedan början av mars. Övergången till nästan helt virtuell kontakt har varit en utmaning trots att de redan innan pandemin jobbade mycket digitalt. Men det finns vilja att lära och behovet av ett stabilt nätverk har förtydligats av krisen.
Se hela videon här:
Starkare tillsammans
Att bygga nätverk har alltid varit fördelaktigt. Under medeltiden giftes prinser och prinsessor tvärs över länder för att skapa band mellan nationer. Och samma princip gäller i dag.
– Det är grunden till varför EU skapades, vi är starkare tillsammans än åtskilda. Och om vi ser på en företagsnivå är det därför vi slår samman, går med i partnerskap och skapar strategiska mål tillsammans med andra företag. Då skapas styrkan som ger oss övertag över konkurrenterna. Samma princip gäller oss själva som personer, säger Lisa Gunnarsson.
Kom igång – annars syns du inte
Att skapa en profil och fylla i den viktiga informationen på Linkedin tar endast 3-5 minuter, och sedan är du synlig för marknaden. Börja med de enkla stegen; en bra bild, var du jobbat och vad du åstadkommit. När du känner dig redo för nästa fas kan du mer detaljerat fylla ut med exempelvis mål och styrkor, för att sedan söka kontakt med andra på plattformen.
– Börja med att nätverka internt i företaget. Är det så att du behöver lära dig nya saker för att vara framgångsrik behöver du antagligen sikta på att nätverka både internt och externt. Då kan du förstå vad du behöver lära dig för att bli relevant.
Norden – kan kallas Silicon Forest
Under pandemin har intresset för Linkedin ökat och användare är mer engagerade än någonsin. Det används på samma sätt, bara mer.
De nordiska länderna användande har utvecklats olika, där Danmark var snabbast på fötterna, men är på en jämn nivå nu. Tack vare den snabba utvecklingen ser många företag positivt på regionen.
– Om USA är Silicon Valley är Norden Silicon Forest. Vi anses som en väldigt tekniskt kompetent liten region av alla stora tech-företag. Därför testas många nya funktioner och tekniker här, vilket är bra för oss.
Inlägg producerade på uppdrag av Rejlers.
Inlägg producerade på uppdrag av Rejlers.