Dagens PS

Klädkedjan i kris: "Kommer inte överleva"

Den första konkursvågen till följd av coronapandemin verkar ha avtagit, baserat på extra konkursstatistik för perioden 1-25 maj, enligt UC. (Foto: TT)
Den första konkursvågen till följd av coronapandemin verkar ha avtagit, baserat på extra konkursstatistik för perioden 1-25 maj, enligt UC. (Foto: TT)
Joel Durén
Joel Durén
Uppdaterad: 12 nov. 2021Publicerad: 14 juni 2019

Butiksdöden har drabbat hela branschen, och nu riskerar ännu en kedja att gå under.

ANNONS

Mest läst i kategorin

Välkända butikskedjan MQ är i kris, skriver Dagens Industri. Bolaget har ingen ren strategi för framtiden, menar experter.

”MQ tror vi inte kommer överleva i den form bolaget är i idag. Det för nischat och för inriktat på en kundgrupp där konkurrensen är extremt hård, framför allt från uppstickare inom e-handeln som Zalando till exempel”, säger Martin Guri, chefsstrateg på Kepler Cheuvreux, till Di.

MQ-aktien kostar i dagsläget 2,50 kronor, vilket är det lägsta priset någonsin, då den tappat över 75 procent över de senaste tolv månaderna.

Även Kappahl har tappat stort – över 30 procent sett till det senaste året. Ålandsbankens Stefan Olsson ser ingen “turn-around” för bolaget trots att Kappahl, till skillnad från MQ, jobbar med egna varumärken, enligt artikeln.

Samtidigt får H&M beröm av Guri, i och med att bolaget formulerat om sin strategi och lyckats vända en kraftig negativ börstrend.

Tidigare i år gick butikskedjan JC i konkurs.

LÄS MER: Konkursen ett faktum för välkänd butikskedja >

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS
Vill du skriva korrekta och trygga avtal som egenföretagare?

Ett bra avtal kan hjälpa dig och kunden att reda ut en eventuell tvist, men det bästa är att se till att vara så överens i avtalet att en tvist aldrig uppstår. Med Unionen Egenföretagare kan du får hjälp att skriva korrekta och trygga avtal.

Kontakta Unionen
ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS
Spela klippet

Skärpta straff för olaglig finansiell verksamhet 

Nu ska finansbrott likställas med organiserad brottslighet. Det anser Ekobrottsmyndigheten, som kräver hårdare straff för brott på finansmarknaden. Se mer i videon ovan. Rikard Jermsten är nytillträdd generaldirektör och chef för Ekobrottsmyndigheten. Han anser att finansbrott är lika allvarliga som organiserad brottslighet. Därför behövs hårdare straff. MISSA INTE: Thedéens skarpa varning: Värre läge än 2020 […]