H&M går nu i vissa konkurrenters fotspår och lämnar Myanmar. Orsaken är nya rapporter om att arbetares rättigheter kränkts i landet samt uppgifter om lönedumpning.
H&M lämnar Myanmar
Mest läst i kategorin
Beskedet att H&M lämnar Myanmar kommer efter rapporter från organisationen Business & Human Rights Resource Centre, BHRR om missförhållanden i Myanmar
”Noggrant övervägande”
Det har nu fått klädföretaget att ta beslutet att avveckla sin verksamhet i landet.
”Efter noggrant övervägande har vi fattat beslut om att på ett ansvarsfullt sätt lämna Myanmar. Processen kommer att ske gradvis och i nära samarbete med olika aktörer, som en del i vår process för kontroll och uppföljning”, skriver H&M i en kommentar till Di.
Inte bara H&M
H&M bekräftar uttalandet för TT och påpekar att man noga följt upp de fall som BHRRC har rapporterat.
”Vi har följt upp alla de fall som nämns i rapporten från BHRRC och vidtagit relevanta åtgärder, genom vårt lokala team på plats i Myanmar, i nära samarbete med olika aktörer”, skriver bolaget till TT.
Modejätten följer i spåren av andra kedjor som lämnar Myanmar.
Enligt Reuters har Inditex, Primark och Marks & Spencer beslutat lämna landet utifrån läget i landet och rapporter om missförhållanden.
Reporter på Dagens PS med gedigen bakgrund som bland annat bevakar privatekonomi.
Reporter på Dagens PS med gedigen bakgrund som bland annat bevakar privatekonomi.
Ett bra avtal kan hjälpa dig och kunden att reda ut en eventuell tvist, men det bästa är att se till att vara så överens i avtalet att en tvist aldrig uppstår. Med Unionen Egenföretagare kan du får hjälp att skriva korrekta och trygga avtal.