Ketchup – en dyrkad basprodukt som de allra flesta har hemma. Men frågan är, hur ska man förvara den? I kylen eller skafferiet? Ikoniska ketchup-tillverkaren Kraft Heinz har nu sagt sitt.
Heinz förtydligar: Så ska ketchup förvaras
Mest läst i kategorin
Med bara fem ord inleddes nyligen ännu en debatt om det tidlösa dilemmat, då Kraft Heinz twittrade sitt svar på saken.
“Så att ni alla vet”, skrev företaget i en tweet, som nu snart nått fem miljoner människor på sajten. “Ketchup. Hör. Hemma. I. Kylen!!!”
Viral omröstning
En dag senare bad företaget twitter-användare att rösta hur de förvarar sin ketchup hemma – i kylen eller i skafferiet.
Och det verkar som de flesta håller med. 63,2 procent röstade på kylen och bara 36,8 procent på skafferiet.
“Vart har du din ketchup? Det måste vara… i kylen!” skrev Heinz i en avslutade kommentar.
Twitter delat
Vissa som röstade för skafferiet kommenterade att ketchup ju förvaras i rumstemperatur på restauranger.
Men de flesta Twitter-användare skriver att det inte ens borde vara en debatt. Om ketchupflaskan väl är öppen hör den utan tvekan hemma i kylskåpet. Punkt.
Beror på
Debatten var aktuell även 2017, då en konsument frågade Heinz hur ketchupen borde förvaras.
Då twittrade företaget så här:
“På grund av sin naturliga syrlighet kan Heinz Ketchup förvaras i skafferiet, men efter att den öppnats är det bra att ha den i kylen så att den håller längre.”
Så nu vet vi.
Om du har en öppnat flaska ketchup hemma i skafferiet kan det vara läge att ställa in den i kylen.
Läs mer: Ny giv: Så ska du “egentligen” servera snapsen
Ett bra avtal kan hjälpa dig och kunden att reda ut en eventuell tvist, men det bästa är att se till att vara så överens i avtalet att en tvist aldrig uppstår. Med Unionen Egenföretagare kan du får hjälp att skriva korrekta och trygga avtal.