Bolaget Kavall har som mål att leverera livsmedel rekordsnabbt och når nu en drömvärdering med sin app, enligt Di Digital.
Drömvärdering för snabbfotad svensk app
Mest läst i kategorin
Blott tre månader efter starten värderas svenska Kavall, enligt tidningen, till 285 miljoner kronor.
Bolaget får in börsnoterade investmentbolaget VNV Global som ny delägare, framgår det, och affärsidén är att leverera livsmedel till kunder i storstäderna på bara tio minuter.
Bakom Kavall, som grundades i maj i år, står Robin Rendahl och Peter Simon och duon gör nu en kapitalinjektion på 50 miljoner kronor, vilket även Breakit tidigare berättat om.
Robin Rendahl har tidigare grundat matkassebolaget Gastrofy och till Di Digital säger han att människor inte har någon lust att planera utan vill ha sina varor på stört.
Mottagandet “överväldigande”
Exakt hur många som anslutit sig till Kavalls app är hemligt, men den uppges bara ha varit tillgänglig i Vasastan i Stockholm.
Dock förklarar Robin Rendahl att han är nöjd med mottagandet som appen fått, han beskriver det till och med som “överväldigande”.
Apropå Kavalls värdering, som alltså enligt Di Digital blir drygt en kvarts miljard, 285 miljoner kronor, de nya pengarna inkluderade, är det en uppgift som Robin Rendahl inte vill kommentera.
Förutom VNV Global, som är största investerare i nyemissionen, blir familjen Wattins riskkapitalbolag Inbox Capital, Krygrundaren Fredrik Jung Abbou och Hungrig-grundaren Samir Bachkani delägare i Kavall, som nu får en drömvärdering med sin snabbfotade app där cykelbud sköter leveranserna av livsmedel till kund.
Kostnaden för leveransen är 19 kronor och det kapital som nu tillförs bolaget ska finansiera en expansion i Stockholm och sedan i fler storstäder i landet.
Lovar jobb till fler kurirer
“Vårt fokus nu är att bredda antalet människor som kan använda vår tjänst. Det här är en kapitalintensiv affär, vi ska öppna fler butiker och anställa fler kurirer. Inom ett par månader kommer merparten av alla boende i Stockholms innerstad att ha tillgång till Kavall”, säger Robin Rendahl till Di Digital och förklarar att cykelbuden är visstids-eller timanställda.
Någon kollektivavtal finns inte i dagsläget men han uppger att lönerna är i linje med Hotell- och restarangfackets krav och att det är viktigt att bolaget uppfattas som “seriöst”.
Frågan ställs med anledning av den kritik som Foodora och Uber Eats fått för sina dåliga arbetsvillkor.
Utbildad journalist med 35 år i yrket och med erfarenhet från kvällspress, lokaltidningar, den kristna tidningen Dagen och Sveriges Radio. Bevakar i huvudsak börs- och finansmarknaden för Dagens PS. Har tidigare varit kriminalreporter, allmänreporter, nyhetschef på dåvarande Miljöaktuellt och chefredaktör för en branschtidning.
Utbildad journalist med 35 år i yrket och med erfarenhet från kvällspress, lokaltidningar, den kristna tidningen Dagen och Sveriges Radio. Bevakar i huvudsak börs- och finansmarknaden för Dagens PS. Har tidigare varit kriminalreporter, allmänreporter, nyhetschef på dåvarande Miljöaktuellt och chefredaktör för en branschtidning.
Ett bra avtal kan hjälpa dig och kunden att reda ut en eventuell tvist, men det bästa är att se till att vara så överens i avtalet att en tvist aldrig uppstår. Med Unionen Egenföretagare kan du får hjälp att skriva korrekta och trygga avtal.