Dagens ledarkoll handlar om domstolen i USA, om hyresrätten, språkets makt och om OS till Sverige.
Ledarkollen: USA från två håll
Mest läst i kategorin
PS Ledarkollen – Varje dag läser, sammanfattar och serverar Dagens PS de viktigaste och mest intressanta ledarsidorna – både i Sverige och internationellt.
Nyanserat om USA
DI skriver om den amerikanska domstolen ur ett lite annorlunda perspektiv: “USA:s högsta domstol har fått en konservativ majoritet. Ingen vet ännu hur den väljer att agera. Tar den i för mycket, riskerar den att ge olyckskorparna rätt. Tänker den ett steg längre, skyndar den långsamt. Återhållsamhet är konservatismens vackraste dygd.”
Göran Greider är chockad igen
ETC har en annan ingång på samma ämne: “Kavanaugh är en djupt konservativ man. Han bör betraktas som en högerpolitiker mer än jurist. Och det som chockat mig är att man i svensk debatt nöjt sig med upprördheten över de sexuella trakasserier han anklagas för, och att vi likaledes nöjt oss med att fördöma Trumps hånfulla och sexistiska nedlåtenhet mot en kvinnas vittnesmål. Av denna historia har det blivit drama och politisk teater där ont och gott ställs mot varandra. Men jag hör sällan någon – vare sig i eller utanför USA – kommentera det absurda system som denna domarmakt vilar på.”
Kort om hyresrätten
DN skriver om bostadsmarknaden: “Anders Borg och Erik Åsbrink har rätt när de efterlyser hyresreformer. Synd bara att det inte kunde sägas när de var ministrar.”
Språkets makt
The Guardian skriver om språkets makt och betydelse: “There is never going to be a single vocabulary that’s universally “right”, as people may respond differently to different words – but just listening can go a long way. Just listen to us and the words we use. Take your cue from how we talk about our loss, and reflect our language.”