Dagens PS

100-miljonersmannen: Så blir du miljonär

100-miljonersmannen: Så gör du för att bli miljonär
Alla kan bli miljonärer enligt 100-miljonersmannen, som nu släpper en bok med tips. Foto: TT
Mia Jacobs
Mia Jacobs
Uppdaterad: 10 maj 2022Publicerad: 09 maj 2022

Nu släpper 100-miljonersmannen en bok, och delar med sig av sina tips på hur man blir miljonär, och det bästa sättet att agera under börsras. Och kan han verkligen få i hop 100 miljoner till 2030?

ANNONS
ANNONS

Dagens PS har tidigare berättat om den anonyme 100-miljonersmannen, som sommaren 2021 fått i hop nästan 24 miljoner på sitt ISK-konto hos Avanza. Nu berättar han i Expressen hur han klarade covid-kraschen, och tipsar om bästa sättet att hantera börsen framöver.

“Jakten på miljonerna”

100-miljonersmannen har mer än 200 000 följare på Instagram, och han delar gärna med sig av sina tips. Så gärna att han släpper en bok i dagarna. Den 10 maj släpps “Jakten på miljonerna”.

“Mitt syfte är att motivera och stimulera andra att börja spara, och även att dela med mig av min historia”, säger 100-miljonersmannen enligt Expressen. “Jag har haft både motgångar och framgångar, och vill visa att man inte behöver ha perfekta förutsättningar för att lyckas i livet”.

ANNONS

Senaste nytt

Fredrik Lundberg
Spela klippet
PS Partner

Relevance Communication: Starkare journalistik tillsammans

21 dec. 2024

Prickade nästan botten

När covidkraschen kom sålde han av sitt innehav, som låg i kapitalförsäkring. Det var värt 11 miljoner kronor. I mars 2020 öppnade han ett ISK-konto.

“Jag lyckades inte pricka botten exakt, men det var inte långt ifrån”, säger han till Expressen. “Allt, både bra och dåliga företag och aktier, hade fallit så mycket. Kurserna slaktades rakt över”.

“Jag förstod att eftersom det fallit så mycket – även om det skulle falla lite till – så skulle det snart gå upp igen”, fortsätter han.

ISK-kontot värt 27 miljoner

ANNONS

Han fick rätt. Det är ISK-kontot är i dag värt cirka 27 miljoner kronor, trots att portföljen i dag ligger 28 procent minus han har renoverat huset i Spanien för mer än 7 miljoner. När sedan kriget i Ukraina bröt ut blev det skakigt på börsen igen, men 100-miljonersmannen gjorde inte som ett par år tidigare.

Han säger att det där med att pricka in när marknaden nått botten är inget att rekommendera, och han vill inte göra det själv.

Tänk långsiktigt – våga släppa taget

Nu är det i stället långsiktighet som gäller, och han har runt tio bolag i portföljen. Om en aktie sjunker 10-15 procent från det genomsnittliga inköpspriset tycker han att det är bättre att sälja.

Just att våga släppa taget är ett av de råd som 100-miljonersmannen delat med sig av till sina många följare på Instagram.

Prata pengar ska vara ok

“En anledning till att jag har kontot är för att avstigmatisera att prata om pengar, vad man tjänar och vad man investerar”, säger han till Expressen. “Sedan vill jag få fler att bli intresserade av att spara och investera”, fortsätter 100-miljonersmannen.

Så hur ska man då göra för att bli miljonär? Spara minst 1000 kronor i månaden i fond med låg avgift, varje månad. Gör du det är du miljonär inom 28 år. Och om 100-miljonersmannen fortsätter som han gjort är det inte omöjligt att han når målet 2030.

Läs även: Fallet fortsätter – röda siffror på Stockholmsbörsen 

ANNONS
Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
Mia Jacobs
Mia Jacobs

Journalist på Dagens PS med lång erfarenhet från olika medier.

Mia Jacobs
Mia Jacobs

Journalist på Dagens PS med lång erfarenhet från olika medier.

ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

Spela klippet
Digitalisering & AI

AI och rättssäkerhet: Utmaningar för juridiken

22 dec. 2024
Fredrik Lundberg
Spela klippet
PS Partner

Relevance Communication: Starkare journalistik tillsammans

21 dec. 2024
ANNONS
Spela klippet

AI och rättssäkerhet: Utmaningar för juridiken

Den digitala utvecklingen har förändrat många branscher, och juridiken är inget undantag. För advokater innebär teknologin nya arbetssätt och större tillgång till information. AI och automatiserade processer har förändrat hur man hanterar dokument, hur man söker på information och hur men genomför möten. Med digitaliseringen kan också komma med nya krav på snabbare återkoppling och […]