Dagens PS

Nytt svenskt kryptomynt på marknaden – zeptacoin

plattform kryptovaluta zeptocoin
Zeptagram har skapat en plattform där privatpersoner med hjälp av NFT:er kan investera i musikrättigheter på samma sätt som i aktier och fonder. Nu lanserar man myntet zeptacoin.(Foto: Zeptagram)
Malin Beeck
Malin Beeck
Uppdaterad: 21 okt. 2021Publicerad: 15 okt. 2021

Det svenska företaget Zeptagram erbjuder en blockkedja för handel med musikrättigheter och konstverk. Nu lanserar bolaget sin egen valuta – zeptacoin.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Idag blev zeptacoin lanserad i en ICO – Initial Coin Offering – på marknaden Bitmart. Valutan kommer att ha ett bestämt tak på antalet mynt. Det gör den inflationsfri.

En begränsad mängd av myntet – 125 000 stycken – har kryptovalutabörsens kunder redan köpt upp.  Mynten tog slut på 61,5 sekunder, rapporterar Zeptagram i ett pressmeddelande.

“Vi är oerhört glada för det stora intresset för zeptacoin. Det ger oss en möjlighet att växla upp och växa ytterligare. För bolaget och aktieägarna innebär det ett kapitaltillskott utan utspädning, vilket är en otroligt gynnsam affär”, säger Christina Löwenström, VD och medgrundare av Zeptagram.

Zeptagram kom till redan 2014 då bolaget startade. Sedan 2016 har det gått att använda blockkedjan för att handla med musikrättigheter. Först sålde bolaget bara musikrättigheter.

Enligt grundarna Christina Löwenström och Johan Forsman Löwenström är zeptacoin en mer hållbar kryptovaluta då den använder så kallad “stake of proof” som modell. Det innebär att den använder 98 procent mindre energi än de större aktörerna.

Läs också:

Ny plattform för musikrättigheter och ny kryptovaluta
Bitcoin tog revansch efter tapp i tisdags

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS
Spela klippet

Bostadsmarknad och framtiden för köpare – enligt analytikern

Efter en turbulent period präglad av stigande räntor och sjunkande priser börjar Sveriges bostadsmarknad visa tecken på återhämtning. År 2022 präglades av en kraftig nedgång i både bostadsförsäljningar och priser, till stor del drivet av de ökande räntekostnaderna. Men nu, med signaler om stabilisering och potentiella räntesänkningar framöver, börjar marknaden långsamt hitta tillbaka. Frågan är: […]