Dagens PS

Ethereum höjer hittelön – 10 miljoner för buggar

Ethereum
Tung spelare på kryptomarknaden spår att ethereum har potential att i viss mån bli viktigare för världsekonomin än bitcoin. (Foto: Pixabay)
Mia Jacobs
Mia Jacobs
Uppdaterad: 25 aug. 2022Publicerad: 25 aug. 2022

Ethereum höjer hittelönen för buggjägare. Hittar du buggar inför the Merge kan det ge en ordentlig hacka, närmare bestämt 10 miljoner kronor.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Ethereum fyrdubblar hittelönen för buggjägare. Hittills har man erbjudit 250 000 dollar (drygt 2,6 miljoner) och en plats i styrelsen. Nu får den som hittar en bugg 1 miljon dollar (knappt 10,6 miljoner kronor).

Pengar och styrelsepost

Den stiftelse som står bakom Ethereum säger att man betalar hackare som avslöjar buggar i koden till den nya programvaran upp till 1 miljon dollar, enligt Bloomberg.

Anledningen är förstås att the Merge närmar sig. Uppgraderingen, som Dagens PS tidigare rapporterat om, är den största någonsin i kryptovärlden.

Ethereum vill undvika haveri

Ethereum går över från “proof of work”-modell i blockkedjan till “proof of stake”. Det är en mycket mindre energikrävande modell, där användarna verifierar transaktioner med sitt befintliga etherblock. Den energiintensiva brytningen lämnas därhän – om allt fungerar som det ska.

Nu gör Ethereum allt man kan för att minska risken för haveri under the Merge. Planen är att övergången sker någon gång mellan 10 och 20 september, enligt Bloomberg. Vilket datum det blir hänger på hur mycket datorkraft som finns i nätverket.

Läs även: Ether har rusat 100 procent – på två månader 

Läs även: Bitcoin åker berg- och dalbana – positiva tecken 

ANNONS
Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
Mia Jacobs
Mia Jacobs

Journalist på Dagens PS med lång erfarenhet från olika medier.

Mia Jacobs
Mia Jacobs

Journalist på Dagens PS med lång erfarenhet från olika medier.

ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS
Spela klippet

Bostadsmarknad och framtiden för köpare – enligt analytikern

Efter en turbulent period präglad av stigande räntor och sjunkande priser börjar Sveriges bostadsmarknad visa tecken på återhämtning. År 2022 präglades av en kraftig nedgång i både bostadsförsäljningar och priser, till stor del drivet av de ökande räntekostnaderna. Men nu, med signaler om stabilisering och potentiella räntesänkningar framöver, börjar marknaden långsamt hitta tillbaka. Frågan är: […]