Australian Opens metaverse har lett till rekordstort intresse kring NFT kopplade till tennistävlingen. Ett NFT-bud på Rafael Nadals vinst har ökat med över 4 000 procent.
Australian Open metaverse leder till rekord-NFT
Mest läst i kategorin
Istället för att köpa vanliga biljetter till tävlingarna i Australian Open gick det bra att skaffa en Australian Open Art Ball-NFT, kopplad till en specifik individuell del av banan.
Metaverse leder till rekord-NFT
6 776 NFT:er skapades före tävlingarna och Australian Open Art Balls har haft 4,4 miljoner dollar i handelsvolym sedan januari, enligt data från OpenSea. Enbart NFT:en på Rafael Nadals vinnande skott har stigit med mer än 4 000 procent, skriver Business Insider.
NFT:s, non fungible tokens, betyder icke utbytbara värdehållare och handlar om att använda blockkedjeteknik för att göra digitala varor unika. Bara ägaren av en NFT kan säga att de äger den, eftersom informationen om ägarskapet lagras i en blockkedja där den fått en unik stämpel. Experter spår att de kommer bli större än kryptovalutor, användas av alla människor och revolutionera en rad branscher, vilket Dagens PS redan berättat.
Även det enorma intresset för blockkedjetekniken på Australian Open kom som en total överraskning för Ridley Plummer, metaverse-projektledare för Tennis Australia.
“Vi hade inte räknat med att vi skulle sälja ut tillgången på tre minuter,” säger han och tillägger:
“Som ett resultat har vi satt ribban extremt högt för vad NFT kan bli i framtiden.”
Ökade över 4 000 procent
Priset på Rafael Nadals vinnande hand började stiga bara timmar senare, och det förväntande värdet har gått från cirka 700 dollar till 8 438 dollar i ether. Det senaste erbjudandet är värt 3,2 ether, vilket är en ökning med 4 168 procent.
Metaversen – virtuella världar där människor skapar avatarer för att utforska och interagera med andra – har tagit fart under de senaste månaderna, särskilt efter att Facebook döpts om till Meta.
Reporter på Dagens PS baserad i Sydney, Australien. Lång erfarenhet av resereportage.
Reporter på Dagens PS baserad i Sydney, Australien. Lång erfarenhet av resereportage.