Dagens PS

Småföretag i bräschen för ny betalteknik

Andelen kontaktlösa betalningar bland svenska småföretag har ökat från 3 till 49 procent på två år
Andelen kontaktlösa betalningar bland svenska småföretag har ökat från 3 till 49 procent på två år
Finwire
Finwire
Uppdaterad: 23 apr. 2019Publicerad: 23 apr. 2019

Andelen kontaktlösa betalningar bland svenska småföretag har ökat från 3 till 49 procent på två år. Det uppger iZettle som sammanställt miljontals transaktioner som görs med hjälp av bolagets kortläsare.

ANNONS

Mest läst i kategorin

Det är en rejäl tillväxt på en kort tid och välkomnande för Sverige som varit på efterkälken mot andra europeiska länder. Storbritannien har under samma period gått från 58 till 81 procent i kontaktlösa betalningar.

”Det är bra att Sverige nu börjar komma i kapp och att småföretag är med och driver den utvecklingen. De har inte samma marginaler som stora företag, varje kund kan göra skillnaden på röda och svarta siffror, så det är viktigt att de är snabba att anamma nya smidiga betalningssätt”, säger Sara Arildsson, operativ chef på iZettle.

Sveriges gräns för kontaktlösa betalningar är upp till 200 kronor. Det är lägre jämfört med vår granne i öst, Finland, som beslutat att dubbla maxgränsen till 50 euro, motsvarande 520 kronor.

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
Finwire
Finwire

Nyheter producerade i samarbete med Finwire

Finwire
Finwire

Nyheter producerade i samarbete med Finwire

ANNONS
Vill du skriva korrekta och trygga avtal som egenföretagare?

Ett bra avtal kan hjälpa dig och kunden att reda ut en eventuell tvist, men det bästa är att se till att vara så överens i avtalet att en tvist aldrig uppstår. Med Unionen Egenföretagare kan du får hjälp att skriva korrekta och trygga avtal.

Kontakta Unionen
ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS
Spela klippet

Skärpta straff för olaglig finansiell verksamhet 

Nu ska finansbrott likställas med organiserad brottslighet. Det anser Ekobrottsmyndigheten, som kräver hårdare straff för brott på finansmarknaden. Se mer i videon ovan. Rikard Jermsten är nytillträdd generaldirektör och chef för Ekobrottsmyndigheten. Han anser att finansbrott är lika allvarliga som organiserad brottslighet. Därför behövs hårdare straff. MISSA INTE: Thedéens skarpa varning: Värre läge än 2020 […]