Dagens PS

Wallenberg stödjer SAS planer om rekonstruktion

Wallenberg SAS
Anko van der Werff, VD och koncernchef för SAS, och Carsten Dilling styrelseordförande i SAS vid en presskonferens där man meddelar att man ska ansöka om konkursskydd i USA. (Foto: Lars Schröder/TT)
Daniel Jacobs
Daniel Jacobs
Uppdaterad: 05 juli 2022Publicerad: 05 juli 2022

Wallenberg Investments, som äger 3,4 procent av SAS, ger stöd åt flygbolagets planer om en kontrollerad rekonstruktion och dess ansökan om konkursskydd enligt Chapter 11 i USA. 

ANNONS

Mest läst i kategorin

“Som ägare utgår vi alltid ifrån vad vi tror är långsiktigt bäst för bolaget och stödjer mot denna bakgrund fullt ut styrelsen och ledningens beslut att inleda en kontrollerad rekonstruktion som möjliggör för bolaget att under tiden fortsätta verksamheten och betjäna sina kunder, samtidigt som förhandlingar kan ske med bolagets intressenter för att nå en kostnadsnivå och skuldsättning som möjliggör ett konkurrenskraftigt SAS i framtiden”, uppger Wallenberg Investments enligt Finwire (länk till Realtid).

Wallenberg Investments skriver också att de följer situationen nära och att SAS “under decennier haft för höga kostnader och för låg produktivitet jämfört med sina konkurrenter, vilket bolaget länge försökt komma till rätta med”.

Läs även: SAS-krasch nära? Ansöker om konkursskydd i USA

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
Daniel Jacobs
Daniel Jacobs

Journalist som nu har fokus på börs och finans, med extra förkärlek för makroekonomi, geopolitik och råvaror.

Daniel Jacobs
Daniel Jacobs

Journalist som nu har fokus på börs och finans, med extra förkärlek för makroekonomi, geopolitik och råvaror.

ANNONS
Jämför courtage

Compricer är Sveriges största jämförelsetjänst för privatekonomi. Klicka här för att jämföra courtage.

Jämför här
ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS
Spela klippet

Skärpta straff för olaglig finansiell verksamhet 

Nu ska finansbrott likställas med organiserad brottslighet. Det anser Ekobrottsmyndigheten, som kräver hårdare straff för brott på finansmarknaden. Se mer i videon ovan. Rikard Jermsten är nytillträdd generaldirektör och chef för Ekobrottsmyndigheten. Han anser att finansbrott är lika allvarliga som organiserad brottslighet. Därför behövs hårdare straff. MISSA INTE: Thedéens skarpa varning: Värre läge än 2020 […]