Dagens PS

Svenskgrundade Cellink tar in nära miljarden

Cellink
Cellink startades av Erik Gatenholm (bilden) tillsammans med Héctor Martinez 2016. (Foto: Wikimedia Commons
Finwire
Finwire
Uppdaterad: 20 aug. 2020Publicerad: 20 aug. 2020

Bioteknikbolaget Cellink har genomfört riktade emissioner om 946 miljoner kronor. Kapitaltillskottet kommer att bland annat att användas för att finansiera köpet av life science-bolaget Scienion.

ANNONS

Mest läst i kategorin

Emissionerna har skett genom ett så kallat accelererat bookbuilding-förfarande, utfört av Carnegie och JP Morgan. Kursen var 160 kronor, vilket är cirka 1,7 procent under gårdagens stängningskurs.

Syftet med emissionerna är att finansiera köpet av tyska Scienion samt skapa utrymme för en förvärvsagenda. Utöver starkt stöd från befintliga aktieägare deltog flera nya svenska och internationella institutionella investerare, uppger företaget.

Totalt emitterades 5 912 477 nya aktier. Av dessa behöver 1 625 000 aktier godkännas vid en extra stämma den 11 september.

Det var känt att Cellink skulle genomföra emissionerna i syfte att finansiera sitt nyligen presenterade förvärv. Det som är nytt är villkoren för emissionen.

Läs mer: Årets unga företagare ligger bakom cellprinting

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
Finwire
Finwire

Nyheter producerade i samarbete med Finwire

Finwire
Finwire

Nyheter producerade i samarbete med Finwire

ANNONS
Jämför courtage

Compricer är Sveriges största jämförelsetjänst för privatekonomi. Klicka här för att jämföra courtage.

Jämför här
ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS
Spela klippet

Skärpta straff för olaglig finansiell verksamhet 

Nu ska finansbrott likställas med organiserad brottslighet. Det anser Ekobrottsmyndigheten, som kräver hårdare straff för brott på finansmarknaden. Se mer i videon ovan. Rikard Jermsten är nytillträdd generaldirektör och chef för Ekobrottsmyndigheten. Han anser att finansbrott är lika allvarliga som organiserad brottslighet. Därför behövs hårdare straff. MISSA INTE: Thedéens skarpa varning: Värre läge än 2020 […]