S&P 500 föll på måndagen sedan det står klart att kraftfulla sanktioner införs mot Ryssland.
S&P 500 föll sedan sanktioner införs mot Ryssland
Mest läst i kategorin
Det bredare finansiella indexet S&P 500 föll med 1,5 procent på måndagen. Citigroup föll 4,5 procent och hjälpte till att pressa S&P 500 banks index (.SPXBK) med 2,35 procent när den amerikanska 10-åriga statsräntan sjönk, skriver Reuters.
Förutom att aktierna dyker så ser det ännu värre ut för den ryska rubeln som är i fritt fall och sjönk till rekordlåga nivåer.
De nya sanktionerna begränsar Moskvas förmåga att använda sina 630 miljarder dollar i valutareserver och skär samtidigt av några av dess banker från det globala betalningssystemet Swift.
Moskvabörsen höll samtidigt stängt under måndagen och Rysslands centralbank tvingades chockröja räntan till 20 procent från 9,5 procent, den högsta nivån sedan 2003, efter EU:s beslut att stänga ute Ryssland från Swift.
För energisektorn S&P 500 (.SPNY) ser det dock betydligt ljusare ut på grund av högre oljepriser, som steg med 2,6 procent.
“Invasionen av Ukraina kommer sannolikt inte leda till en långvarig motvind för amerikanska aktier. Men på kort sikt kan det vara en bidragande orsak till att aktierna går ner”, säger Sylvia Jablonski, investeringschef på Defiance ETF:er.
S&P 500 föll under februari
För hela februari föll S&P 500 3,15 procent, medan Nasdaq tappade 3,43 procent under månaden. Hittills under 2022 har S&P 500 tappat över 8 procent, vilket är den största nedgången under två månader sedan mars 2020.
Samtidigt som många länder förbjuder ryska flygbolag så har Ryssland gjort samma sak gentemot en rad länder.
Det resulterade i att Delta Air Lines Inc föll med 3,9 procent efter att Ryssland stängde sitt luftrum för flygbolag från sammanlagt 36 länder.
Läs även: Dollarn stiger mot många valutor till följd av Ukraina-kriget
Reporter på Dagens PS baserad i Sydney, Australien. Lång erfarenhet av resereportage.
Reporter på Dagens PS baserad i Sydney, Australien. Lång erfarenhet av resereportage.
Compricer är Sveriges största jämförelsetjänst för privatekonomi. Klicka här för att jämföra courtage.