Sedan kriget i Ukraina började för snart tre år sen har Ryssland förlorat mycket handel med väst. Men landet har kompenserat genom samarbete med andra länder.
Ryssland håller takten med hjälp av nya vänner
Mest läst i kategorin
Rysslands invasion av Ukraina fick EU och NATO att se rött. Ett stort stöd i form av framför allt vapen och ekonomiskt stöd samt kraftiga sanktioner och i princip utebliven handel har följt sedan dess.
Det har spekulerats i att Rysslands ekonomi och militär skulle kollapsa på kort sikt, men striderna rasar fortfarande nästan tre år senare. En del av förklaringen är att landet trappat upp handeln med andra länder.
Kina, Iran, Pakistan, Nordkorea och Indien är några exempel på länder som Ryssland utökat sin handel och sitt samarbete med.
Ryssland trappar upp handel med arabländer
Investeringar mellan Ryssland och Förenade Arabemiraten har också ökat kraftigt sedan krigets början, och tredubblats till att omfatta över 70 miljarder kronor. Nu träffas Vladimir Putin och Sheikh Mohammed Bin Zayed Al Nahyan för att diskutera ländernas fortsatta samverkan.
Bland annat kommer de att prata om krigen i Mellanöstern och Ukraina, när de träffas i Ryssland inför BRICS-ländernas möte i Kazan på tisdagen, rapporterar Bloomberg.
Läs även: Ännu dyrare för företag att lämna Ryssland: “Kreml dikterar villkoren”. Realtid
Natoland lägger mer på rysk olja än Ukrainas försvar
I samband med krigsutbrottet valde EU att strypa importen av rysk olja och gas, men på grund av det stora beroendet av Rysslands naturresurser valde man ändå att möjliggöra viss handel för att skydda vissa medlemsländers ekonomi.
Det har möjliggjort att Tjeckien har kunnat spendera 7 miljarder euro på rysk olja och gas sedan krigets början, fem gånger mer än landets 1,3 miljarder i stöd till Ukraina. Enligt tankesmedjor som citeras av Newsweek har det genererat över 2 miljarder euro i intäkter för den ryska staten.
Läs mer: Östeuropas hedge mot EU: Kinesiska Pengar. Dagens PS
Nyfiken redaktionschef som bevakar börs- och finansnyheter med ett särskilt intresse för det internationella perspektivet.
Nyfiken redaktionschef som bevakar börs- och finansnyheter med ett särskilt intresse för det internationella perspektivet.