Twitter vill sälja – men Elon Musk vill inte köpa. Det är ett av årets mest rapporterade bråk, och nu satsar hedgefonder pengar mot Musk.
Hedgefonder satsar på att Elon Musk tvingas köpa Twitter
Mest läst i kategorin
Som Dagens PS tidigare rapporterat röstade Twitters aktieägare nyligen för att godta Elon Musks bud på 44 miljarder dollar för bolaget. Problemet är att världens rikaste man inte längre vill ha sociala medier-bolaget. Han skyller på att för många av användarna på plattformen är bottar.
Det hela ser ut att sluta i domstol. Rättegången börjar den 17 oktober i Delaware Chancery Court, om man inte kommit överens innan dess. Nu har hedgefonder börjat satsa pengar på hur det kommer att sluta – och de tror inte på att Elon Musk tar sig ur sin rävsax.
Motiveringen: “Faktiskt följa lagen”
Bloomberg rapporterar att flera hedgefonder har köpt aktier, optioner eller obligationer inför rättegången och att David Einhorns Greenlight Capital och Pentwater Capital Management finns bland de som satsat mot Musk.
“Vi tror att incitamentet för Delaware Chancery Court, den mest framstående och mest respekterade affärsdomstolen i landet, är att faktiskt följa lagen och tillämpa den här”, säger David Einhorn.
Denna typ av hedgefonder kallas för event-drivna, och satsar ofta på företagsförvärv och sammanslagningar. I år är dessa hedgefonder ned 4 procent i snitt, enligt data från PivotalPath.
Hedgefonder får behålla mellanskillnaden om Musk förlorar
David Einhorns bolag ska ha köpt aktier i twitter till priset 37,24 dollar per aktie. Musks bud ligger på 54,20 dollar per aktie – och hedgefonderna kan om budet går igenom göra en vinst på mellanskillnaden.
Om domstolen däremot inte tvingar Musk att genomföra köpet förväntar sig analytikerna enligt Bloomberg att aktiepriset rasar under 20 dollar per aktie, vilket då innebär en svettig förlust för hedgefonderna.
Läs även: Twitters aktieägare: Ja till Musk-köp
Journalist som nu har fokus på börs och finans, med extra förkärlek för makroekonomi, geopolitik och råvaror.
Journalist som nu har fokus på börs och finans, med extra förkärlek för makroekonomi, geopolitik och råvaror.