Ryska eliten kommer fortfarande inte åt 300 miljarder dollar i ryska tillgångar som frysts. Nu vet vi mer vad det rör sig om för pengar.
Här är första inblicken i Rysslands frysta tillgångar
Mest läst i kategorin
I snart två år har 300 miljarder dollar i ryska tillgångar i väst legat frysta efter att USA och dess allierade införde sanktioner mot Ryssland.
Tillgångarna tillhörde landets centralbank och uppgick vid tiden för invasionen av Ukraina för hälften av dess utländska valuta- och guldreserver, rapporterar Reuters.
Flera olika valutor
Rysslands president Vladimir Putin har tidigare kallat sanktionerna för ekonomisk krigföring.
En grov uppskattning av de frysta tillgångarna visar att de inkluderade ungefär 207 miljarder dollar i euro, 37 miljarder dollar i brittiska pund och 67 miljarder amerikanska dollar.
Centralbanken hade även tillgångar i japanska yen, kanadensiska dollar, australiska dollar, singaporeanska dollar och schweiziska franc.
De ryska tillgångarna hade huvudsakligen investerats i utländska värdepapper, bankinsättningar och nostrokonton.
Läs mer: Utländska företag ger 37 miljarder till Putins krigskassa – Dagens PS
Senaste nytt
Lätt att identifiera
Rysslands största obligationstillgångar fanns i statliga obligationer från Kina, Tyskland, Frankrike, Storbritannien, Österrike och Kanada.
Rysslands guldreserver hölls inom Ryssland och investeringar i yuan hölls i Kina.
Eftersom Rysslands centralbank inte dolde tillgångarna bakom komplexa innehavskedjor var det inte svårt att identifiera dem. De flesta frystes vid sina depositionsplatser.
Läs mer: Rysslands krigsmaskin – tömmer landet på arbetskraft – Dagens PS
“Vi kommer hämnas”
Kremls pressekreterare Dmitrij Peskov har tidigare sagt att Ryssland kommer att agera i gengäld om dess tillgångar konfiskeras.
“Om något konfiskeras från oss, kommer vi att titta på vad vi kommer att konfiskera. Vi kommer att göra detta omedelbart”, säger han.
Han blev miljardär på sanktionerna i väst
I skuggan av kriget skapas nya förmögenheter i Ryssland. När väst lämnat har nya entreprenörer tagit över. Alexej Sagal är en av dem.
Rutinerad journalist och redaktör som bevakar ämnesområden som företag och privatekonomi, men även världen.
Rutinerad journalist och redaktör som bevakar ämnesområden som företag och privatekonomi, men även världen.
Compricer är Sveriges största jämförelsetjänst för privatekonomi. Klicka här för att jämföra courtage.