Elon Musk pratade i dag på Qatar Economic Forum, och skickade med sex punkter att fundera på. I det 20 minuter långa framträdandet täckte han allt från Twitter till amerikansk finanspolitik.
Elon Musk ger Qatar Economic Forum 6 saker att tänka på
Mest läst i kategorin
När Elon Musk talar brukar det hända saker. I dagens videoframträdande på Qatar Economic Forum berättade han bland annat att han inte bestämt sig för vilken presidentkandidat han tänker backa i nästa USA-val.
Världens rikaste man svarade på en rad frågor under sitt 20-minutersframträdande, och Bloomberg har plockat ut sex toppunkter. Nummer ett är förstås Twitteraffären.
“Frågan är om skuldbiten av rundan löser sig och om aktieägarna röstar för”, säger Musk till Bloomberg.
Elon Musk tror på recession
Musk har satt affären på paus för att undersöka hur många användare på Twitter som är äkta, och har varnat för att han kan avbryta hela affären om företaget inte kan bevisa att användarbasen motsvarar siffrorna.
När det gäller USA:s ekonomi står det klart att Elon Musk är ganska övertygad om att det lutar åt en recession.
“När det gäller frågan om recession i närtid är det mer än troligt”, säger Musk enligt Bloomberg.
Senaste nytt
Leverantörskedjan problem för Tesla
När Musk får frågan om Teslas framtid, och den minskning av anställda han flaggat för, ger han lite mer klarhet. Sammanlagt handlar det om 3-3,5 procents minskning av antalet anställda. I dag har Tesla ungefär 100 000 anställda runt världen. Förra månaden sa Musk att 10 procent av Teslas anställda skulle försvinna. Skillnaden i siffror beror på att andelen timanställda fortsätter att öka, enligt Elon Musk.
Det är problemen i leverantörskedjan som ställer till det för biltillverkaren, enligt chefen.
“Våra hinder ligger mycket mer i råmaterial och förmåga att skala upp produktionen”, säger han enligt Bloomberg.
“Som alla som har försökt beställa en Tesla vet är efterfrågan på våra bilar extremt hög och väntelistan är lång”, fortsätter han. “Det är inte meningen, och vi ökar vår produktionskapacitet så snabbt det är möjligt.”
Prisar Kinas företag
Kina och Elon Musk har som alla vet en bra relation – Tesla är den enda utländska biltillverkaren som helt äger sina anläggningar. Teslaägare ser inte att det skulle skapa några problem om han tar över Twitter. Twitter finns inte tillgängligt i Kina, och “Kina försöker inte lägga sig i press- och yttrandefrihet i USA, vad jag vet”, säger Musk enligt Bloomberg.
Elon Musk höjer också kinesiska företag till skyarna.
“Jag är väldigt imponerad av biltillverkarna i Kina, av företag i Kina i allmänhet”, säger han. “Jag anser att de är väldigt konkurrenskraftiga, hårt arbetande och smarta.
Läs även: Michael Burry: “Som att titta på en flygkrasch”
Läs även: Tesla vill göra aktiesplit – öppnar för fler aktieägare
Journalist på Dagens PS med lång erfarenhet från olika medier.
Journalist på Dagens PS med lång erfarenhet från olika medier.
Compricer är Sveriges största jämförelsetjänst för privatekonomi. Klicka här för att jämföra courtage.