Dagens PS

Bättre tider? "Skräckindexet" på lägsta nivån på fyra veckor

Skräckindex
Skräckindex faller – kan bättre tider vänta? (Foto: Unsplash)
Daniel Jacobs
Daniel Jacobs
Uppdaterad: 26 okt. 2022Publicerad: 26 okt. 2022

Det så kallade skräckindexet, VIX, på Wall Street föll under tisdagen med 4 procent till de lägsta nivåerna på fyra veckor. Det signalerar att investerarna tror på bättre tider. 

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Spekulationer om att centralbanken Federal Reserves räntehöjningar kommer att bli lägre framöver har fått Cboe Volatility Index, VIX, att falla med 4,5 procent till 28,49, den lägsta nivån för VIX sedan den 23 september.

VIX ett allmänt bevakat index av den 30-dagars implicita volatiliteten för det stora amerikanska S&P 500-indexet. USA-indexen S&P 500, Dow Jones Industrial Average och Nasdaq Composite steg alla under tisdagen.

Business Insider skriver att skräckindexet visar att investerarna blir mer positiva av signaler att Federal Reserves räntehöjningar framöver kan vara mindre än de 75 punkter som banken höjt med på sina senaste tre möten. Även om man fortsatt tror på 75 punkters höjning i november så kan den bli lägre i december, enligt oddsen hos CME FedWatch tool.

“Marknaderna har fortsatt sin positiva ton trots fortsatta varningstecken över de ekonomiska svårigheterna framöver. Stigande räntor kommer sannolikt att medföra ovälkomna konsekvenser, men marknaderna verkar åtminstone vara positiva vid tanken att centralbankerna snart är färdiga med sin åtstramningsfas”, uppmärksammade Joshua Mahony, senior marknadsanalytiker på online handelsplattform IG, under tisdagen.

Läs även: Gurun: Fem vinnande aktier på regeringsskiftet 

Läs även: Småsparare lite mer hoppfulla om börsen

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
Daniel Jacobs
Daniel Jacobs

Journalist som nu har fokus på börs och finans, med extra förkärlek för makroekonomi, geopolitik och råvaror.

Daniel Jacobs
Daniel Jacobs

Journalist som nu har fokus på börs och finans, med extra förkärlek för makroekonomi, geopolitik och råvaror.

ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS