Dagens PS

SEB: Uppgifterna om penningtvätt ingen nyhet

SEB menar att uppgifterna om misstänkt penningtvätt inte är några nyheter för banken. (Foto: TT)
SEB menar att uppgifterna om misstänkt penningtvätt inte är några nyheter för banken. (Foto: TT)
Finwire
Finwire
Uppdaterad: 23 sep. 2020Publicerad: 23 sep. 2020

Storbanken SEB kommenterar nu på sin hemsida de uppgifter som Uppdrag granskning publicerat och menar att det inte utgör några nyheter för bolaget.

ANNONS

Mest läst i kategorin

“De uppgifter som Uppdrag granskning presenterar i sitt program utgör inga nyheter för banken. Vi har redogjort för hur våra flöden har sett ut historiskt, och vi har också löpande dialog med våra tillsynsmyndigheter på alla marknader där vi verkar”, skriver SEB.

Uppgifterna gäller att SEB under 2007 och 2016 hanterat suspekta transaktioner på 8,2 miljarder kronor, enligt läckta misstankerapporter där SEB omnämns.

SEB: Läckan ger inte hela bilden

SEB menar även att den amerikanska läckan inte nödvändigtvis visar hela bilden då den endast ger en delmängd av misstankerapporterna som rapporterats till den amerikanska myndigheten.

Misstankerapporter är hemliga då de utgör polisiärt underrättelsematerial. På grund av det menar SEB att de heller inte ska ta del av eller kommentera informationen som Uppdrag granskning rapporterar om.

De senaste tio åren har SEB, enligt dem själva, rapporterat fler än 7 000 misstankerapporter i Baltikum till finanspolisen.

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
Finwire
Finwire

Nyheter producerade i samarbete med Finwire

Finwire
Finwire

Nyheter producerade i samarbete med Finwire

ANNONS
Jämför courtage

Compricer är Sveriges största jämförelsetjänst för privatekonomi. Klicka här för att jämföra courtage.

Jämför här
ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS
Spela klippet

Skärpta straff för olaglig finansiell verksamhet 

Nu ska finansbrott likställas med organiserad brottslighet. Det anser Ekobrottsmyndigheten, som kräver hårdare straff för brott på finansmarknaden. Se mer i videon ovan. Rikard Jermsten är nytillträdd generaldirektör och chef för Ekobrottsmyndigheten. Han anser att finansbrott är lika allvarliga som organiserad brottslighet. Därför behövs hårdare straff. MISSA INTE: Thedéens skarpa varning: Värre läge än 2020 […]