Från att inte ha råd med lunch till sexsiffriga belopp i månaden. Så här har svenske studenten Ivan slagit mynt av hajpen kring kryptovalutor.
21-årig svensk drar in halv miljon – per månad
Mest läst i kategorin
När svenske Ivan Liljeqvist, då 19 år gammal, studerade på KTH blev det inte mycket över i studentbudgeten. Men på två år har mycket hänt. Det hela började när den i dag 21-årige Ivan träffade framgångsrike poddaren Alexander Pärleros.
“Jag hade precis börjat plugga och hade inte ens råd med lunch. Så Alexander fick bjuda”, berättar han för sajten Breakit.
Samarbetet handlade om att hjälpa till med webbutveckling kring populära ”Framgångspodden”. Men det var när Ivan Liljeqvists startade egen Youtube-kanal i våras som det tog fart rejält. Under namnet ”Ivan om Tech” – där målet är att ”utbilda hela världen” – har den svenske ynglingen slagit mynt av den enorma hajp som bitcoin och kryptovalutor genomgått de senaste månaderna.
Historien visar, som så många gånger förr, att det finns pengar att tjäna även i kringliggande områden när nya fenomen slår igenom. Gör nu rejäla ”klipp” på att i videoform lära tittarna allt om bitcoin, kryptovalutor och tekniken bakom – blockchain.
”Han har hittat en väldigt lönsam affärsmodell där han varvar redaktionella Youtube-avsnitt med sponsrade inlägg. De sponsrade Youtube-filmerna får han 100.000 kronor per avsnitt för. Bara den senaste månaden har han dragit in nästan en halv miljon från sponsorer”, skriver Breakit.
Ivan Liljeqvist, som kom invandrade som 9-åring tillsammans med familjen efter en fattig uppväxt i Vitryssland, hyllar Sverige som land och kallar det bättre än USA i bemärkelsen att kunna uppfylla den så kallade ”amerikanska drömmen”. Framöver spår han att blockchain-tekniken kommer erövra branscher som finans, fastighet och försäkring.
“Hela grejen går ut på att du belönas om du är ärlig. Det ska inte vara lönt att fuska och ju fler som använder nätverket desto säkrare är systemet”.
Läs mer från PS kryptovalutor nedan:
Kryptovalutor – en långsiktig trend >
Detta är en artikel publicerad på uppdrag av en sponsor. Innehållet i dessa artiklar reflekterar inte Dagens PS eller redaktionens åsikter.
Detta är en artikel publicerad på uppdrag av en sponsor. Innehållet i dessa artiklar reflekterar inte Dagens PS eller redaktionens åsikter.
Compricer är Sveriges största jämförelsetjänst för privatekonomi. Klicka här för att jämföra courtage.