Dagens PS

Svenssonkilles imperium toppar blytung lista

OBS! Bilden är tagen i ett annat sammanhang.
John Uggla
John Uggla
Uppdaterad: 27 feb. 2017Publicerad: 27 feb. 2017

Det skrev Dagens Industri när man i maj förra året kunde konstatera att svenske stjärnentreprenören Filip Tysander genomfört det han lovade ett år tidigare i en intervju med Veckans Affärer: bolaget Daniel Wellington hade sprängt miljardvallen och redovisade en försäljning på 1,4 miljarder kronor.

ANNONS

Mest läst i kategorin

Nu hyllas den unge svenskens rekordsnabba resa till miljardimperium även utomlands. Affärsmagasinet Inc listar Europas snabbast växande privatägda bolag och kan konstatera att Tysanders företag ökat med otroliga 4695 procent under de senaste tre åren.

 

Filip Tysander grundade Daniel Wellington 2011 efter en backpackerresa i Australien.

Filip Tysander grundade Daniel Wellington 2011 efter en backpackerresa i Australien.

DagensPS.se har tidigare skrivit om ”svenssonkillen” Filip Tysander – uppväxt i en helt vanlig familj i Järfälla utanför Stockholm – och som efter en backpackerresa i Australien valde att starta klockföretaget Daniel Wellington. Bolaget har i dag omkring 200 anställda i länderna Sverige, USA, Kina och nu senast Hong Kong. Filip Tysanders har själv blivit stenrik på rekordtid och köpte för några år sedan Sveriges dyraste lägenhet i närheten av Stockholms centralstation.

MISSA INTE: Så byggde han miljardaffär rekordsnabbt  >

LÄS ÄVEN: Spränger miljardvall på bara 4 år  >

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS
Vill du skriva korrekta och trygga avtal som egenföretagare?

Ett bra avtal kan hjälpa dig och kunden att reda ut en eventuell tvist, men det bästa är att se till att vara så överens i avtalet att en tvist aldrig uppstår. Med Unionen Egenföretagare kan du får hjälp att skriva korrekta och trygga avtal.

Kontakta Unionen
ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS
Spela klippet

Skärpta straff för olaglig finansiell verksamhet 

Nu ska finansbrott likställas med organiserad brottslighet. Det anser Ekobrottsmyndigheten, som kräver hårdare straff för brott på finansmarknaden. Se mer i videon ovan. Rikard Jermsten är nytillträdd generaldirektör och chef för Ekobrottsmyndigheten. Han anser att finansbrott är lika allvarliga som organiserad brottslighet. Därför behövs hårdare straff. MISSA INTE: Thedéens skarpa varning: Värre läge än 2020 […]