Dagens PS

Världens billigaste Michelinkrogar

I artikeln får du tips på var du kan äta världens billigaste mat med Michelinstatus. (TT)
I artikeln får du tips på var du kan äta världens billigaste mat med Michelinstatus. (TT)
Ola Söderlund
Ola Söderlund
Uppdaterad: 28 okt. 2016Publicerad: 28 okt. 2016

Dagens PS har i en rad artiklar skrivit om Michelin-guiden, som kan användas som en karta över matkrogar runt om i världen med högsta betyg från experterna. En av dessa är Hong Kong Soya Sauce Chicken Rice and Noodle, den i särklass billigaste Michelinkrogen och som Dagens PS tidigare uppmärksammat i en artikel.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Då kostade lyxkäket, kyckling med sojasås och ris, tillagat av stjärnkockar alltså, runt en 20-lapp. Nu är priset för den högt betygsatta maten nere i 12 kronor.

Du som tänker bege dig hit och äta världens bästa och billigaste mat får dock räkna med lång kö. Upp till tre timmars väntan är inte ovanligt. Hur som helst är adressen 335 Smith Street Chinatown Complex, Singapore, rapporterar brittiska The Independent som gjort nedslag och tipsar om flera extremt billiga Michelinkrogar. (Läs även den här grejen om världens 207 bästa matkrogar.)

Nästa restaurang på listan, som tidningen sammanställt, är Nakajima i metropolen Tokyo, som för övrigt är en stad som sjuder av bra matrestauranger, enligt artikelförfattaren på Independent.

På Nakajima, en källarrestaurang som är med i Michelinguiden, står sardiner på menyn. Under lunchtid, klockan 11.30-14.00, kostar den dyraste maträtten endast 74 kronor – billigare än en dagens lunch i Sverige med andra ord. Den lyxiga men tokbilliga matkrogen är inrymd i Nichihara-byggnaden i Tokyo, nära Shinjuku-stationen.

I New York kan du käka thailändsk Michelin-mat. Stället heter Uncle Boons och maträtterna härstammar från norra delen av Thailand. Du äter gott för bara 100 kronor, men vill du lyxa till det är priset för matkrogens mest exklusiva mat 187 kronor.

Slutligen rekommenderar Independents skribent dig att besöka The Hand and Flowers, som huserar “i en mysig Buckinghamshire-pub” i London. Du äter mat i världsklass – med Michelinstjärna – för rimliga 160-200 kronor. Rustikt franskt står på menyn, däribland bräserad kyckling med stänk av citrus.

Smaklig spis!

LÄS MER: “Här får du Michelin-mat för under 20-lappen” >

LÄS ÄVEN: “Topplista: Världens 207 bästa matkrogar” >

ANNONS

LÄS OCKSÅ: “Här är världens 50 bästa restauranger” >

LÄS VIDARE: “Världens 50 bästa barer korade” >

LÄS INDEPENDENT-ARTIKELN: “Michelin-starred food for under £2? The world’s cheapest top restaurants” >

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
Ola Söderlund
Ola Söderlund

Utbildad journalist med 35 år i yrket och med erfarenhet från kvällspress, lokaltidningar, den kristna tidningen Dagen och Sveriges Radio. Bevakar i huvudsak börs- och finansmarknaden för Dagens PS. Har tidigare varit kriminalreporter, allmänreporter, nyhetschef på dåvarande Miljöaktuellt och chefredaktör för en branschtidning.

Ola Söderlund
Ola Söderlund

Utbildad journalist med 35 år i yrket och med erfarenhet från kvällspress, lokaltidningar, den kristna tidningen Dagen och Sveriges Radio. Bevakar i huvudsak börs- och finansmarknaden för Dagens PS. Har tidigare varit kriminalreporter, allmänreporter, nyhetschef på dåvarande Miljöaktuellt och chefredaktör för en branschtidning.

ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

Spela klippet
Digitalisering & AI

AI och rättssäkerhet: Utmaningar för juridiken

22 dec. 2024
Fredrik Lundberg
Spela klippet
PS Partner

Relevance Communication: Starkare journalistik tillsammans

21 dec. 2024
ANNONS
Spela klippet

AI och rättssäkerhet: Utmaningar för juridiken

Den digitala utvecklingen har förändrat många branscher, och juridiken är inget undantag. För advokater innebär teknologin nya arbetssätt och större tillgång till information. AI och automatiserade processer har förändrat hur man hanterar dokument, hur man söker på information och hur men genomför möten. Med digitaliseringen kan också komma med nya krav på snabbare återkoppling och […]